Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 210 (8127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Resetare sau rostogolire în politica românească

Ideea titlului mi-a sugerat-o I. Lungu când, ca fin cunoscător al politicii liberale, dar și al limbajului IT-iștilor, a afirmat că PNL-ul necesită „resetare”!

În orice domeniu, deci și în politică, este absolut necesară schimbarea la nivel de decizie, central sau local, pentru a nu ne trezi cu o conducere ca în Coreea de Nord! Prea mult într-o funcție duce la dictatură, iar modelul venit din USA cu două mandate de patru ani pentru președinte, adoptat de democrațiile republicane, este cea mai nimerită soluție!

În România, ca și în alte state din Est, după război am avut forme total diferite de conducere politică, dar cu obiceiuri în selecția cadrelor ce străbat ca un „fir roșu” (termen iubit de comuniști!) toată această perioadă!

În perioada comunistă se vorbea de „rotația cadrelor” (nu vă gândiți la roata lui Lungu) ce însemna clar o rostogolire a lor! Modelul Stalin însemna lichidarea fizică, inclusiv eliminarea din pozele cu „activul de partid”, sub acuzația de „uneltire contra socialismului”! Și au fost și la noi „eliminări” ca urmare a luptei pentru putere cu victime ca Pătrășcanu, Ana Pauker, Floriș, etc.! „Împrospătarea” activului de partid se făcea cu acordul sau ordinul URSS!

Ceaușescu nu a mai omorât, decât cu excepții ce apăreau ca accidente (Virgil Trofin, Corneliu Mănescu etc.), dar a procedat la „rostogolirea” cadrelor până la „victoria finală la orașe și sate”, ceea ce însemna toată puterea pentru el și „guvernul meu”!  Pe cine a mai inspirat, stabiliți Dumneavoastră!

După dictatură a venit democrația care presupune partide cu ideologii diverse (câți membri știu ideologia partidului lor?), dar și „viață de partid” care înseamnă, în mare parte, lupta pentru poziții-cheie! Pentru realizarea scopului de „du-te tu că vin eu” este necesară și se aplică aceeași metodă ca înainte, dar numită „resetare”.

Aplicarea „resetării” este o acțiune bună și ar trebui mai des utilizată pentru că actualele conduceri, la nivel central dar mai ales local, s-au „eternizat” și nu doresc decât păstrarea scaunului pentru care execută orice ordin de la „șăfi”, chiar și cele evident tâmpite.

Trebuie schimbări de „cadre”, dar cine să le facă? Cu ce sunt mai bune noile „variante”? Am observat că „tinerele speranțe” sunt după „chipul și asemănarea” seniorilor politicii locale! Când spun seniori mă refer la vârsta politicienilor, nu și la un comportament senioral! Exclus din păcate!

Personal nu văd soluții, dar nu este treaba mea să le găsesc, ci a membrilor și organelor de partid! Eu, ca și Dumneavoastră, suport consecințele politicii românești! Și nu sunt mulțumit!!

În România asistăm la „luări de poziție” stranii sau ridicole! Isărescu ceartă băncile pentru nivelul ROBOR, deși el le-a cedat TOTAL dreptul de a-l stabili! Cine participă din partea clienților la calcularea indicelui?? Normal ar fi BNR. Dar noi suntem „speciali” (nărozi în Oltenia, tănăi în Moldova etc.).

Dan Strutinschi

 

P.S. 1  Un primar din Vaslui (iar Vaslui) ar vrea interzicerea zborurilor avioanelor deasupra comunei sale pentru că alungă norii!! Și el tocmai a făcut cu popa din sat slujbă pentru ploaie! Sabotaj pe față!!

P.S. 2   Un moment de un penibil TOTAL la Consiliul Județean Suceava! Au omis să țină un moment de reculegere pentru Mihai Grozavu, cel mai longeviv membru al Consiliului! Am spus că au uitat!!! Ce generează „amnezia” în politica locală, dar și națională? Se așteaptă ordin de la „șăful” cel mare!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resetare sau rostogolire în politica românească.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resetare sau rostogolire în politica românească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei