Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 210 (8127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol greu de asumat

Autoritățile evită să-și asume răspunderea pentru redeschiderea circulației la Holda - Broșteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a intervenit în continuare, pe parcursul zilei de marți, cu utilaje proprii pentru degajarea DN 17B, la Holda - Broșteni, unde căderile masive de piatră de pe versant au dus la oprirea circulației, ceea ce aduce mari deservicii pentru locuitorii din zona Crucea-Broșteni.

Deși nu se spune răspicat, mai toate autoritățile responsabile dau de înțeles că redeschiderea circulației ar fi periculoasă. Sau, altfel spus, nimeni nu-și poate asuma răspunderea de a deschide drumul, chiar și pe un sens.

Poliția Rutieră nu a dat aviz pentru redeschiderea circulației pe un singur fir. Polițiștii rutieri au explicat că nu pot da acest aviz fără a se pronunța un expert privind stabilitatea versantului.  

”Având în vedere riscul crescut de noi prăbușiri de pe versant, soluțiile agreate vor trebui să aibă în prim-plan siguranța circulației, astfel încât să nu fie puse sub nicio formă în pericol viețile omenești. În acest sens, recomandarea DRDP Iași pentru toți utilizatorii acestui sector de drum național este de a folosi rutele alternative avute la dispoziție. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis DRDP Iași.

Direcția de Drumuri mai transmite că au fost demarate, concomitent, procedurile pentru achiziția lucrărilor de punere în siguranță a corpului drumului, prin aducerea la starea inițială (montare de bariere dinamice, cu plase de retenție), dar și prin protejarea corpului drumului prin execuția unei structuri de tip polată (copertină).

Asta presupune însă, evident, lucrări care se întind pe câteva luni de zile. 

Mai trebuie amintit și un fapt deloc mărunt, anume că în zona cu probleme s-au desfășurat acum câteva luni de zile lucrări de consolidare a versantului, după ce anterior s-au efectuat și detonări. Mari cantități de blocuri de piatră au fost aruncate în aer și au fost montate apoi plase de protecție. Acea copertină din material dur care să protejeze drumul a fost recomandată ca lucrare necesară încă de anul trecut.

Din păcate, la aproximativ opt luni de zile de la finalizarea lucrărilor de consolidare, au apărut din nou alunecări masive, care au dus la închiderea circulației.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile evită să-și asume răspunderea pentru redeschiderea circulației la Holda - Broșteni.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile evită să-și asume răspunderea pentru redeschiderea circulației la Holda - Broșteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei