Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 210 (8127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava vrea să devină stațiune turistică de interes național

Miercuri, 7 Septembrie 2022 (19:27:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să obțină titulatura de stațiune turistică de interes național sau local, pentru a putea atrage mai multe fonduri europene pe linia de dezvoltare a turismului.

Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că în prezent se lucrează la pregătirea documentației necesare, urmând a fi depus un dosar, cu solicitarea aferentă, la Ministerul Turismului.

„Cred în turism, ca să nu mai spun că și în roata panoramică, care nu e un moft, ci o necesitate, pentru a fi element de atracție pentru orașul nostru.

Am avut discuții pentru atragerea de finanțări pe turism, dar pentru atragerea de fonduri europene ești avantajat dacă localitatea are statut de stațiune turistică.

Pregătim documentele necesare, iar șeful serviciului de turism din primărie va merge la București săptămâna viitoare, pentru a depune dosar în acest sens. Suntem la limită să ne încadrăm ca stațiune turistică de interes național sau local. Vom vedea ce se va decide, unde ne încadrăm, dar este clar că pentru a dezvolta strategia de turism a orașului avem nevoie de acest statut”, a explicat edilul-șef al municipiului Suceava.

De altfel, în ultima ședință ordinară de Consiliu Local a fost alocată suma de 150.000 de lei ca aport la înființarea Organizației de Management a Destinației Turistice.

„Trebuie să vedem și noile reglementări, s-au mai făcut modificări, dar specialiștii din Ministerul Turismului s-au oferit să ne ajute.

Ne dorim să devenim stațiune turistică de interes național, nu e o chestiune de orgoliu sau concurență cu altcineva, avem nevoie de asta pentru a atrage fonduri europene și cred că și merităm acest statut, fiind orașul Cetății de Scaun a lui Ștefan cel Mare”, a adăugat primarul Sucevei, care în numeroase rânduri a susținut necesitatea dezvoltării spațiilor de cazare, dar și a realizării unor investiții care să asigure turiștilor, dar și localnicilor, elemente de atracție și relaxare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Suceava vrea să devină stațiune turistică de interes național.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Suceava vrea să devină stațiune turistică de interes național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei