Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 178 (8095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericole în noapte

Trei șoferi băuți, prinși pe șosele în mai puțin de două ore. Unul era ”beat cu repetiție”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au continuat și în ultimul weekend din luna iulie acțiunile de control în trafic pe timp de noapte, axate pe depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. În trei zile s-au efectuat nu mai puțin de 500 de testări în vederea depistării șoferilor băuți.

Doar în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai puțin de două ore de controale cu câteva echipaje, au fost depistați trei șoferi care aveau alcoolemii ce atrag răspundere penală.

Unul dintre șoferii băuți a fost depistat în municipiul Suceava, imediat după miezul nopții, în jurul orei 0.15.

Pe strada Ștefan cel Mare, echipajul rutier de la Poliția municipiului Suceava a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Suceava.

Bărbatul mirosea a alcool iar în urma verificării cu etilotestul a rezultat concentrația de 1,08 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul pericol public a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, care oricum este mult peste limita contravențională.   

 

Prins beat a doua oară la volan, de această dată și cu permisul retras

Un caz și mai ieșit din comun a fost constatat de polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți sâmbătă noapte, în jurul orei 23.30.

Pe raza satului Gura Solcii, comuna Grănicești, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul comunal, o autoutilitară condusă de un localnic în vârstă de 25 de ani.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul avea concentrația de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au constatat că anterior, pe 21 mai, același șofer a mai fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului, atunci fiindu-i reținut și permisul de conducere.

Prin urmare, acum este vorba de două infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”.

Polițiștii vor continua cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Revenind cu al treilea caz din noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 05.00, polițiștii de la Compartimentul Rutier Fălticeni, care acționau pe DJ 208, pe raza comunei Preutești, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Tătăruși, județul Iași. Bărbatul mirosea a alcool iar testarea a confirmat bănuiala - 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind vorba de alcoolemie de peste 0.40 mg/l în aerul expirat,  șoferul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie iar pe numele său a fost întocmit dosar penal. 

 

Acțiunile de control pe timp de noapte, pe lângă prinderea unor șoferi pericol public, îi descurajează pe mulți alții să se urce la volan 

Statisticile arată, fără dubiu, că cei mai mulți șoferi băuți ies în trafic după lăsarea întunericului, mai ales în zilele de weekend. Acțiunile de control nocturne ale polițiștilor, în miez de noapte, au așadar o logică serioasă.

”Activitățile polițiștilor au avut o importantă componentă preventivă de descurajare, în această perioadă nefiind înregistrate evenimente rutiere grave pe fondul consumului de alcool sau droguri. De asemenea, prezența activă în trafic a polițiștilor a dus la identificarea la timp a celor care au nesocotit legea, consumând alcool și urcându-se la volan, în toate cazurile fiind suspendat dreptul de a conduce vehicule sau fiind întocmite dosare penale, prevenindu-se astfel producerea unor tragedii rutiere”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei șoferi băuți, prinși pe șosele în mai puțin de două ore. Unul era ”beat cu repetiție”.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei șoferi băuți, prinși pe șosele în mai puțin de două ore. Unul era ”beat cu repetiție”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei