Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 174 (8091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru autostrada Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Baia Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat primul certificat de urbanism pentru „Autostrada Nordului” Suceava - Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare. Gheorghe Flutur a arătat că este vorba de tronsonul de la limita județului Suceava cu Bistrița, până la Vatra Dornei, pe o lungime de 21,7 kilometri, având o lățime totală a platformei drumului de 29,50 de metri. Flutur a arătat că pentru acest tronson există deja varianta finală dată de proiectant, urmând ca și celelalte tronsoane să fie finalizate în perioada următoare, de la Vatra Dornei spre Suceava.

Șeful administrației județene a explicat că certificatul de urbanism face trimitere la toate capitolele cerute de legislație, respectiv stabilirea amplasamentului autostrăzii, a coridorului de expropriere, soluția constructivă, respectiv caracteristicile tehnice, profil transversal, noduri rutiere, pasaje, viaducte, lucrări de consolidare a versanților, lucrări hidrotehnice, dotare a autostrăzii cu parcări, spații pentru servicii de întreținere, echipamente de iluminat, semnalizări și marcaje. „Chiar dacă despre această autostradă s-a vorbit puțin în ultima perioadă, reamintim că există o lege specială, Legea nr. 264 din 20 noiembrie 2020, care se referă la finanțarea ei”, a amintit Gheorghe Flutur. El și-a exprimat speranța că această autostradă va deveni principala cale de comunicație modernă, rapidă, între nordul Moldovei și Ardeal și va duce la dezvoltarea județului Suceava și a întregii zone a Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru autostrada Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Baia Mare.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru autostrada Nordului, Suceava – Vatra Dornei – Baia Mare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei