Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 174 (8091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cea mai importantă lege a deputatului Gheorghe Șoldan, inițiată alături de Eugen Bejinariu, lege care ajută mii de români, a devenit realitate

Miercuri, 27 Iulie 2022 (20:58:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a transmis că toți românii care au fost amendați pentru necompletarea Formularului Digital de Localizare a Pasagerilor (PLF) își pot primi banii înapoi. Gheorghe Șoldan a declarat că legea pe care a inițiat-o în acest scop, împreună cu colegul său deputat PSD de Suceava Eugen Bejinariu, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

“În două săptămâni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei are obligația să emită un Ordin al ministrului prin care să stabilească procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani tuturor celor care au plătit aceste amenzi”, a spus Șoldan.

El a explicat că banii plătiți se vor restitui doar dacă românii depun o cerere în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Cseke Attila.

“Un număr de 150.000 de amenzi au fost aplicate doar în prima lună – în perioada 25 decembrie 2021 - 31 ianuarie 2022. Acestea depășeau suma de 361 de milioane de lei. Anul trecut, amenzile pentru necompletarea Formularului PLF au fost cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, iar începând cu luna februarie 2022, amenzile au fost de 500 de lei”, a spus Șoldan. El a adăugat că amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare.

“Reamintesc că foarte mulți români au completat la întoarcerea în țară formularul PLF, însă din cauza birocrației, autoritățile nu au mai avut acces la acea bază de date și au emis amenzi nejustificate. Unii dintre aceștia și-au recuperat deja banii în instanțe. Alții, au rămas cu paguba. Era nedrept ca unii români să plătească pentru greșelile altora. Legea trebuie să fie aceeași pentru toți”, a declarat Șoldan, care a adăugat că “aceasta este cea mai importantă lege pe care am inițiat-o, până acum, pentru că vom vedea sute de mii de români bucuroși că au scăpat de stresul de a merge prin instanțe pentru a-și demonstra nevinovăția. Această lege era singura soluție la haosul creat”.

El le-a mulțumit tuturor colegilor parlamentari care au votat această lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai importantă lege a deputatului Gheorghe Șoldan, inițiată alături de Eugen Bejinariu, lege care ajută mii de români, a devenit realitate.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai importantă lege a deputatului Gheorghe Șoldan, inițiată alături de Eugen Bejinariu, lege care ajută mii de români, a devenit realitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei