Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 174 (8091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri necesare

Comuna Ulma primește 10 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Ulma va primi 10 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Petru Marocico, primarul comunei Ulma, spune că această sumă de bani a fost alocată pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum comunal, de la Lupcina la Măgura Salaș. ”E un pas important pentru noi, mai ales că acest drum nu a fost asfaltat vreodată. Această lucrare va fi o adevărată provocare, și mă refer aici la relieful zonei, dar sper să ne descurcăm cu suma alocată”, a precizat Petru Marocico. Trebuie spus că în comuna Ulma s-au realizat sau sunt în curs de execuție și alte lucrări de interes public. Școala primară din Nisipitu va fi reabilitată și modernizată prin PNRR, suma totală fiind de 500.000 de euro, din care 100.000 de euro de la bugetul local. Tot cu bani ai Primăriei Ulma, 535.000 de lei mai exact, este în execuție un pod peste pârâul Hremetnîi. Aceeași sursă de finanțare, bugetul local, va fi și pentru reparațiile care se vor realiza pe drumul comunal Măgura – Casa Setriuc Ilie. Prin Compania Națională de Investiții, s-a solicitat suma de 350.000 de euro pentru reabilitarea și modernizarea sediului Primăriei Ulma. Un proiect în valoare de 300.000 de euro a fost depus tot la CNI pentru construirea dispensarului uman din Nisipitu. Administrația Fondului de Mediu a fost finanțator al unui proiect privind iluminatul public. S-au cheltuit 500.000 de lei, fără TVA, pentru montarea a peste 400 de lămpi performante și cu un consum redus. Un proiect în valoare de aproape 35.000 de euro a fost depus pentru finanțare către Grupul de Acțiune Locală și vizează construirea unei hale pentru a deservi utilajele primăriei. În ceea ce privește drumurile, în acest moment se modernizează DJ 209, cu bani alocați de Consiliul Județean Suceava. Este vorba de asfaltarea acestui drum, pe o lungime de circa 1,5 kilometri, în direcția punctului de trecere a frontierei spre Ucraina. Proiectul mai prevede construirea unui pod peste pârâul Corjeni, precum și modernizarea a două poduri, unul peste pârâul Gigolea și celălalt peste pârâul Ulma, lângă biserică, ambele pe DJ 209. Din bugetul local s-a finanțat împrejmuirea cu gard a Școlii Lupcina, s-au construit alei pietonale și o magazie de lemne. Primăria Ulma a mai intabulat o serie de drumuri, respectiv Chicera-Tonchi, Măgura-Casa Setriuc, Hremetnîi și Roșișmei. Ca obiective imediate, primarul din Ulma a anunțat modernizarea drumurilor comunale: pârâul Ulma, pârâul Gigolea, Trifăneni și Inei. ”Dacă mă gândesc că bugetul Primăriei Ulma este unul destul de redus, eu spun că ne-am descurcat bine în ceea ce privește proiectele de investiții, iar comuna are o cu totul altă față, una modernă și adaptată nevoilor din zilele noastre. Pe viitor vom căuta să aducem și alte investiții în comună, inclusiv prin proiecte europene”, a concluzionat primarul Petru Marocico.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Ulma primește 10 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comuna Ulma primește 10 milioane de lei prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei