Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 174 (8091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă lăudabilă

Rechizite pentru toți elevii de la Salcea pentru oprirea migrației spre școli din Suceava și prevenirea abandonului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, și consilierii locali au decis și aprobat ca suma de aproximativ 400.000 de lei de la bugetul local să fie alocată pentru un proiect interesant și îndrăzneț de stimulare a educației. Un pachet consistent de rechizite școlare va ajunge la aproximativ 1.600 de elevi din toate localitățile care fac parte din Salcea, de la cei de grădiniță și până la ciclul gimnazial. Practic, pentru toți elevii din Salcea, iar măsura are câteva obiective clare: fiecare elev, indiferent de veniturile familiei, să aibă la începutul anului școlar un pachet cu rechizite școlare de bază; stimularea elevilor să învețe și să obțină performanțe, fără a fi constrânși de lipsa resurselor materiale necesare actului educațional; eliminarea abandonului școlar în familiile vulnerabile din punct de vedere financiar; încurajarea părinților de a-și înscrie copiii la unitățile de învățământ de pe raza orașului Salcea; creșterea gradului de încredere a părinților și a elevilor în nivelul actului educațional ce se desfășoară în cadrul unităților de învățământ de pe raza orașului Salcea.

 

Părinții vor fi stimulați să nu-și mai dea copiii la școlile din Suceava

Cel puțin în cazul Plopeniului sunt mulți părinți care preferă să își ducă copiii la unități de învățământ din Suceava și se speră ca în timp aceste situații să fie tot mai puține.

Pachetul cu rechizite școlare va fi unul consistent și adaptat cerințelor clasei în care este înscris elevul și va conține: penar, stilou, pixuri, creioane cu gumă, creioane colorate, creioane cerate, carioci, corector, pic, radieră, ascuțitoare, pensule desen, acuarele, paletă culori, mape cu buton, dosare plastic, folii de protecție, bloc de desen, caiete pentru toate disciplinele, coperți caiete, etichete școlare, top hârtie. În funcție de clasa în care este înscris elevul, pachetul mai poate conține: bețișoare, numărătoare, lipici, foarfecă, trusă de geometrie, plastilină, planșetă plastilină, hârtie colorată și carton colorat.

Pachetul cu rechizite școlare nu conține și ghiozdan.

Pachetele vor avea valoarea maximă de 180 de lei pentru copiii de grădiniță, 240 de lei pentru elevii din ciclul primar, respectiv 330 de lei pentru elevii de gimnaziu.

Condițiile de acordare nu sunt deloc restrictive, fiind legate de domiciliul a cel puțin unui părinte la Salcea, angajamentul elevului de a frecventa cursurile și evident înscrierea la o unitate de învățământ din acest oraș.

”Îmi doresc ca până pe data de 10 august rechizitele să fie livrate la primărie, urmând ca împreună cu adolescenți și tinerii din oraș să fie pregătite pachetele pentru fiecare elev, astfel încât în prima zi a anului școlar toți elevii care îndeplinesc condițiile amintite să primească rechizitele, prin intermediul cadrelor didactice.

Mă rog ca elevii din orașul Salcea să devină oameni de valoare în societate, medici, ingineri, polițiști, judecători, avocați, profesori etc., exemplari în sensul adevărat al cuvântului, iarla finalul anului școlar 2022/2023 elevi din orașul Salcea să obțină media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, precum și rezultate deosebite la concursuri școlare, culturale, artistice, sportive etc.

Cu ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu ne vom bucura de copiii orașului Salcea, întrucât sunt copii frumoși, talentați, inteligenți care au nevoie și de autoritatea publică locală care să le ofere suportul și resursele necesare dezvoltării intelectuale”, este mesajul transmis de primarul din Salcea, Ezekiel Belțic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rechizite pentru toți elevii de la Salcea pentru oprirea migrației spre școli din Suceava și prevenirea abandonului.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Rechizite pentru toți elevii de la Salcea pentru oprirea migrației spre școli din Suceava și prevenirea abandonului4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei