Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 163 (8080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu

Medalie Jubiliară oferită rectorului și prorectorului USV, de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație din cadrul Centrului Eparhial Suceava, având binecuvântarea și  încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-a deplasat marți la sediul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, unde a înmânat Medalia jubiliară înscrisă în crucea bimilenară a istoriei și jertfei poporului român rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, și prorectorului instituției, prof. univ. dr. Ștefan Purici.

Evenimentul a avut loc în contextul Anului Jubiliar 500 – Moștenirea Mușatină – credință cultură istorie,iar prețioasa distincție a fost oferită ca semn de aleasă recunoștință pentru contribuția semnificativă adusă de-a lungul timpului la păstrarea și promovarea valorilor spirituale, culturale, educaționale, edilitare și sociale ale Bisericii și neamului.

Din delegația Centrului Eparhial Suceava, condusă de Arhid. lect. univ. dr. Vasile M. Demciuc, consilier al Sectorului Monumente, Patrimoniu și Arhitectură ecleziastică, a mai făcut parte Arhid. Ionuț Isopescu, consilier al Sectorului Educațional-Teologic și Protos, și Ioan Tofan, referent în cadrul Sectorului Cultural.

În cadru festiv, unde a fost prezent și președintele Senatului Universității, conf. univ. dr. Liviu Gheorghe Popescu, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul instituției de învățământ superior, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pentru conferirea acestei înalte distincții și a subliniat importanța legăturii dintre Biserică și Școală, reprezentată în acest context la cel mai înalt nivel academic prin Alma Mater Sucevensis – continuatoarea frumoaselor tradiții academice de la Cernăuți. El a subliniat că prin specializările puse la dispoziție studenților promovează o strânsă legătură pentru păstrarea și promovarea valorilor spirituale, patrimoniale și educaționale.

Prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de mulțumire și recunoștință adus Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. El a exprimat totodată deschiderea și disponibilitatea pe care universitatea suceveană o are față de proiectele culturale și educaționale inițiate de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, atât în ceea ce privește contextul jubiliar, cât și în ceea ce privește promovarea culturii și a educației din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalie Jubiliară oferită rectorului și prorectorului USV, de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Medalie Jubiliară oferită rectorului și prorectorului USV, de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei