Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 163 (8080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Împroprietărirea prin sport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urmăresc la televizor un fel de dezbatere despre ce sporturi se vor practicape un stadion din Capitalăunde de regulă, de ceva ani încoace, se joacă rugby. De fapt, stadionul în cauză, renovat de curând şi adus la nişte parametri de calitate absolut rezonabili, chiar aşa se numea până de curând: Stadionul Naţional de Rugby, fiind dat sub o formă de închiriere Federaţiei Române de Rugby. Ei, de aici încolo lucrurile o iau razna cum numai pe plaiul mioritic se poate: Federaţia de Rugby s-a simţit nu doar administrator, ci chiar proprietar, interzicând, adesea cu scandal (şi mereu cu foarte mult tupeu),accesul oricărui alt sport în perimetrul respectiv. Vă reamintesc că spre finalul campionatului precedent, FCSB a încercat pe toate căile posibile să joace vreo 2-3 meciuri din play-off tocmai acolo, inclusiv meciul care ar fi putut decide titlul naţional, cel cu CFR Cluj. S-a lovit însă mereu de obstacole: ba FRR, ba Ministerul Sportului plimbându-l pe Gigi Becali de la unul la altul, FCSB jucând finalmente meciurile respective la Buzău. Nu ştiu pe ce cai şi prin ce mecanisme s-a produs răsturnarea de situaţie care l-a inflamat pe preşedintele FRR, dl Alin Petrache: Ministerul Sportului a anunţat oficial că stadionul în cauză, renovat cu prilejul Campionatului European de Fotbal şi folosit pentru antrenamentele echipelor care au jucat atunci la Bucureşti,este deschis oricui doreşte să joace acolo, inclusiv echipelor de fotbal FCSB şi Dinamo. Dl Petrache, acelaşi care era preş. şi pe vremea blatului prin care Naţionala noastră a fost exclusă de la Cupa Mondială, urlă că n-are cine ce să caute acolo în afară de rugbişti, că stadionul ăla a fost renovat parţial şi cu banii FRR, şi că cine vrea să joace acolo să facă bine să dea vreo 3 milioane de euroi, cât au costat studiile de fezabilitate plătite de FRR. Încât te întrebi dacă omul e chiar întreg ori o fi suferit ceva deranjamente de când au fost acuzaţi de plagiate, şi el,şi tac-su, sub îndrumarea celebrului general Oprea (Izmănarul!, că poate aţi uitat...), care nu e în puşcărie, cum poate v-aţi aştepta, ci... Preşedinte de Onoare la Federaţia Română de... de... de... Rugby!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împroprietărirea prin sport.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Împroprietărirea prin sport5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei