Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 163 (8080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Poziție oficială

Patronul Autotehnorom vrea să participe la noua licitație pentru șantierul pe care a fost nevoit să-l abandoneze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri sucevean Ioan Vasile Rîpan, administratorul firmei Autotehnorom, cea care a fost lider de proiect și a început lucrările de modernizare a 75 de kilometri de drum județean, lucrare sistată ulterior tot de constructor, a transmis că nu are nici o ezitare, ba chiar este hotărât să se înscrie și la noua licitație pentru același proiect.  

După ce Monitorul de Suceava a realizat săptămâna trecută un reportaj în teren cu privire la situația dezastruoasă în care se află drumul județean de pe sectorul Bosanci – Udești – Liteni - Dolhasca, la fel stând situația și pe alte porțiuni, cu afectarea a zeci de mii de suceveni, Ioan Vasile Rîpan a subliniat, întrebat de reporterii Monitorului de Suceava, că problema nu este la el și că așteaptă ca administratorul de drum, în speță Consiliul Județean Suceava, să se miște cât mai repede, cu reproiectarea și scoaterea din nou la licitație a lucrării.

 

Noul contract și noua licitație se vor face în condiții total diferite

”Așteptăm cu nerăbdare să se finalizeze reproiectarea și tot cu nerăbdare așteptăm scoaterea la licitație a restului de executat din lucrare. Nu vă ascund faptul vă vom participa la licitație pentru că datele problemei se vor schimba radical. Prin reproiectare se admite practic că primul proiect a fost catastrofal. O să fie un proiect la licitație cu prețurile actuale, avem și această Ordonanță 64 care este foarte aproape de realitate, cu o ajustare care reflectă în mare parte creșterea de prețuri și bineînțeles va fi și alt supervizor. Practic, obstacolele care au stat în calea noastră, din cauza cărora am reziliat contractul, nu mai există”, a declarat Rîpan.   

 

”Ne ducem să demonstrăm celor care ne-au cântat prohodul că Autotehnorom va supraviețui”

Firma Autotehnorom intenționează să se înscrie la licitație din nou alături de mai multe firme, pentru a depune un proiect cu șanse cât mai mari de reușită.  

”Ne ducem să demonstrăm celor care ne-au cântat prohodul că Autotehnorom va supraviețui și că există viață și după rezilierea contractelor precedente. Eu rămân bucovinean sentimental și vreau să termin lucrările de mare anvergură pe care le-am început”, a mai transmis omul de afaceri.  

Administratorul Autotehnorom a făcut aceste precizări în ziua în care a obținut definitiv, în instanță, suspendarea notelor de constatare ale Consiliului Județean Suceava, prin care firma sa și altele nu aveau drept de a participa la licitații timp de 3 ani.

Autotehnorom are în derulare la acest moment un alt proiect major, cel mai mare ca valoare și dimensiune, privind modernizarea de drum național în județul Botoșani, drumul național 29D Botoșani-Ștefănești.

 

Un șantier abandonat care afectează zeci de mii de suceveni

Una dintre cele mai spinoase probleme ale momentului în județul Suceava este legată de șantierul abandonat al celui mai mare proiect de modernizare drumuri județene din Suceava, inclus în proiectul Axei Suceava-Iași.

Este vorba de nu mai puțin de 75 de kilometri de drum.

Lucrarea începută și abandonată este extrem de întinsă și cuprinde DJ 208 limită județ Iași – Budeni - Dolhasca și DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni - Dolhasca, respectiv DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni – Stroiești – Costâna - Dărmănești.

Constructorul a început lucrarea în ordinea firească, pe multe porțiuni s-au turnat rigole, însă nu s-a mai ajuns și la primul strat de asfalt.

Pe kilometri întregi se circulă pe pământ, pe pietriș și printre gropi.

În ceea ce privește DJ 208A, vârful coșmarului se atinge în satele Chilișeni și Știrbăț, care țin de comuna Udești, unde nu mai este urmă de asfalt.

Încă de la intrarea în comuna Udești, drumul județean este foarte prost. Șanțuri, gropi adânci și numeroase zone în care asfaltul nu mai există.
La fel și în orașul Liteni, se circulă tot foarte prost. Aici este o combinație între zone în care asfaltul a fost decapat și au rămas și zone cu asfalt, care erau și înainte de începerea lucrărilor pline de gropi. Acestea din urmă au acum, evident, mai multe gropi. Drumul județean este foarte greu practicabil și la Liteni, iar asta se vede și în valorile de trafic. Localnicii s-au orientat cum au putut, cu drumuri secundare, rute alternative, naveta cu trenul etc.

Drumul prost și foarte prost continuă până puțin după intrarea în Dolhasca.

Localnicii oscilează între două mari necazuri: lipsa unui drum și praful care îi sufocă.

 

Când se vor relua lucrările, o întrebare fără răspuns cert

În cel mai fericit scenariu posibil, dacă partea care a mai rămas din lucrare ar fi scoasă la licitație imediat, și dacă licitația va fi una fără contestații, spre finalul acestui an ar putea reîncepe lucrarea. Este însă un scenariu mai mult decât optimist, care nu se bazează pe argumente solide. Cert este că la acest moment se face reproiectarea și se va constata cât s-a lucrat și cât mai este de lucrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul Autotehnorom vrea să participe la noua licitație pentru șantierul pe care a fost nevoit să-l abandoneze.
 Vizualizări articol: 2415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Patronul Autotehnorom vrea să participe la noua licitație pentru șantierul pe care a fost nevoit să-l abandoneze4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei