Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 158 (8075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulțumire

Ioan Stan: Codul Fiscal agreat de premierul Ciucă nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul social-democraților suceveni, senatorul Ioan Stan, a criticat faptul că printre modificările aduse Codului Fiscal, în formula agreată de premierul Nicolae Ciucă, nu se regăsește decât una dintre propunerile făcute de PSD. Ioan Stan a spus că PSD s-a dovedit de-a lungul timpului un partid centrat pe creșterea nivelului de trai al românilor, un partid axat pe dezvoltarea social-economică a țării, care a căutat ori de câte ori s-a aflat la guvernare să aducă plus valoare în viața cetățenilor, a comunităților, a localităților și a instituțiilor publice. „Drept pentru care trebuie să spunem foarte clar că modificarea Codului Fiscal este rezultatul viziunii economice a premierului Nicolae Ciucă și reflectă doar într-o mică măsură viziunea fiscală a PSD”, a precizat Stan. El a afirmat că din perspectiva PSD, Codul Fiscal agreat de premierul Ciucă este unul dezechilibrat deoarece nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari, respectiv supraimpozitarea pensiilor speciale, supraimpozitarea bugetarilor de lux și nu în ultimul rând taxa de solidaritate la companiile mari.

„Drept pentru care, PSD va continua să insiste și să determine adoptarea unor acte normative distincte care să împlinească dezideratele de mai sus. Considerăm că este inechitabil, mai ales în perioade de crize, ca statul să pună povară fiscală doar pe umerii românilor și firmelor românești și să-i favorizeze pe cei mai bogați, fie că discutăm de persoane sau mari companii multinaționale”, a declarat președintele PSD Suceava. El a arătat că PSD a pledat pentru ajustarea Codului Fiscal deoarece formula actuală este depășită, însă social-democrații au constatat că între modificările adoptate nu se găsește decât una singură dintre cele considerate prioritate de PSD, respectiv aceea referitoare la deduceri, care vine cu adevărat în ajutorul salariaților cu venituri sub 4.500 de lei. Ioan Stan a spus că celelalte trei măsuri esențiale, care ar fi dat măsura unei reale solidarității sociale, adică supraimpozitarea pensiilor speciale, a super-veniturilor bugetare care depășesc venitul președintelui țării și taxa de solidaritate pentru companiile mari, nu au fost agreate de premierul Ciucă. „Din acest motiv partidul nostru consideră că se produce o ajustare dezechilibrată a Codului Fiscal și că în fapt <Codul domnului Ciucă> este doar un pansament la actualul context socio-economic, care nu tratează boala în ansamblul ei. Este nevoie de mai mult, iar noi am arătat că avem soluțiile potrivite pentru a îmbunătăți viața românilor”, a declarat Ioan Stan.

El a subliniat faptul că este necesar ca și partenerii de guvernare să accepte această realitate și să acționeze în consecință până nu este prea târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Codul Fiscal agreat de premierul Ciucă nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: Codul Fiscal agreat de premierul Ciucă nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei