Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 152 (8069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaștere

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Vasile Palaghiu, a devenit Cetățean de onoare al municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Vasile Palaghiu, va primi titlul de Cetățean de onoare al municipiului Suceava. Propunerea a fost făcută de Nicolae Bosancu și a fost susținută în fața Consiliului Local de primarul de Suceava, Ion Lungu, în ședința din 30 iunie a.c.. Propunerea a fost votată în unanimitate de toți cei 20 de consilieri locali care au fost prezenți la ședința de ieri.

Vasile Palaghiu este pentru al cincilea mandat consecutiv președinte al organizației menționate. A lucrat în domeniul căilor ferate și, după pensionare, din 1994, s-a implicat activ în cadrul organizațiilor de pensionari și a colaborat cu alte asociații și organizații neguvernamentale în proiecte comunitare.

De numele lui Vasile Palaghiu se leagă o monografie legată de istoricul căilor ferate, nu doar din județul Suceava, ci și din România. Intitulată ”Trecător prin porțile feroviare sucevene”, lucrarea este una de referință în domeniu. Are peste 1.000 de pagini, iar pentru a o finaliza autorul a muncit nu mai puțin de 13 ani. Monografia este și bogat ilustrată și cuprinde imagini din mai multe stații de cale ferată din județ, nume și fotografii ale unor persoane care au slujit de-a lungul anilor, dar și întâmplări amuzante din birourile, și nu numai, ale gărilor sucevene. ”Calea ferată din totdeauna a constituit coloana vertebrală a unui stat, indiferent care a fost acesta. Căile ferate au fost și sunt strategice și imperios necesare unei țări. Fără drumuri, mai ales cele feroviare, un stat este ca și <paralizat>! Deplasările populației în interiorul unei țări, dar și în afara acesteia, sunt vitale. Drumurile, în general, și calea ferată, în special, în afară de prosperitate asigură și securitatea unei țări”, a arătat Vasile Palaghiu în epilogul lucrării sale despre calea ferată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Vasile Palaghiu, a devenit Cetățean de onoare al municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Vasile Palaghiu, a devenit Cetățean de onoare al municipiului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei