Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 152 (8069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Mirela Adomnicăi: PSD își respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că social-democrații își respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile. Mirela Adomnicăi a arătat că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a decis să prelungească cu șase luni aplicarea programului IMM Invest Plus, care include componentele IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation și Rural Invest.

Adomnicăi a explicat că programul facilitează accesul la finanţare pentru firmele care se confruntă cu un deficit de lichidităţi necesar realizării proiectelor de investiţii și pentru continuarea activităţii.

Ea a arătat că peste 10.000 de beneficiari vor avea acces la acest sistem de finanțare, pentru a putea continua activitatea. Plafonul total al garanțiilor este de 7,5 miliarde de lei, iar bugetul granturilor este de peste 182 de milioane euro. „Programul va fi implementat, în continuare, sub forma unei scheme de ajutor de stat în baza căreia se vor acorda garanții și granturi, care vor acoperi o parte din costurile de finanțare a creditelor contractate. Nu cresc sumele, dar tocmai pentru că mai sunt bani la buget, s-a decis prelungirea acestor programe pentru a-i sprijinii pe cei care au nevoie de acest ajutor de la stat.

Deputatul PSD de Suceava a amintit că Agro IMM Invest este dedicată întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar. „Apoi, componenta IMM Prod trebuie să asigure lichidităţi şi finanţare pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-uri din zona urbană. Este încurajată producţia autohtonă de bunuri de larg consum, creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea, alinierea la standardele de mediu, inclusiv prin îmbunătăţirea eficienţei energetice în procesul de producţie, în timp ce componenta Garant Construct este destinată proiectelor de îmbunătăţire a eficienţei energetice, investiţiilor în energia verde şi alinierii la obiectivele de mediu implementate de IMM-uri din sectorul construcţiilor şi de unităţile administrativ-teritoriale”, a declarat Mirela Adomnicăi.

De asemenea, componenta Innovation are în vedere sprijinirea companiilor care au o componentă de inovare, a celor care realizează invenții și inovații, pentru stimularea exporturilor româneşti, a tranzacţiilor internaţionale şi a investiţiilor în străinătate, stimulării comerțului on-line și a digitalizării etc., iar componenta Rural Invest susţine întreprinderile mici şi mijlocii, pe cele mici cu capitalizare de piață medie şi companiile mari din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi a sectorului alimentar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi: PSD își respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mirela Adomnicăi: PSD își respectă angajamentul de a fi alături de antreprenorii din România și de a-i ajuta în momente dificile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei