Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 152 (8069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acorduri de cooperare

Municipiul Fălticeni se va înfrăţi cu localități din Polonia, Moldova şi Iordania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conform declaraţiilor primarului Cătălin Coman, prin încheierea acordurilor de cooperare cu oraşul Wołomin din Republica Polonă, cu municipiul Soroca din Republica Moldova şi cu municipiul Ain El-Basha din Regatul Haşemit al Iordaniei, administraţiile publice şi deliberativele locale din  Fălticeni şi cele trei localităţi au în vedere proiecte de dezvoltare în mai multe domenii de interes reciproc (administraţie, cultură, asistenţă medicală, turism) şi vor efectua schimburi de bune practici şi de experienţă între serviciile specializate din cadrul primăriilor şi instituţiilor locale. Prin semnarea acordurilor de cooperare sunt stabilite şi mecanismele de colaborare viitoare, dar şi promovarea reciprocă a oraşelor partenere.

Parteneriatele de cooperare cu localitățile Wołomin şi Soroca au fost aprobate de Consiliul Local al municipiului Fălticeni în şedinţa din 27 iunie, acordul de cooperare cu municipiul Ain El-Basha, din Regatul Haşemit al Iordaniei, fiind postat pe pagina de internet a Primăriei Fălticeni în vederea dezbaterii publice, urmând a fi aprobat de aleșii locali în ședința din luna iulie.

Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, ne-a spus:„La invitaţia Ambasadei României în Polonia de a întări relaţiile de cooperare româno-poloneze între comunităţile locale, a răspuns administraţia publică a oraşului Wołomin, localitate cu o populaţie de aproximativ 36.000 de locuitori, situată la aproximativ 20 km est de Varşovia, capitala Poloniei, și care doreşte să stabilească relaţii de cooperare cu municipiul Fălticeni.

Acordurile de cooperare între municipiul Fălticeni şi oraşul Wołomin, respectiv municipiul Soroca prevăd cooperarea şi schimbul de bune practici în domenii de interes comun, cum ar fi protecţia mediului, oraşe inteligente, schimburi între administraţiile publice locale, activităţi economice de interes comun, turism, cultură şi sport, sănătate publică, educaţie. Cooperarea vizează dezvoltarea cunoaşterii reciproce şi prietenia dintre locuitori, oferind acestora oportunitatea de a descoperi valoarea conferită de diversitatea culturală în Uniunea Europeană.

O delegație a orașuluiWołomin va fi prezentă la Fălticeni în perioada 19-24 iulie, ocazie cu care se vor discuta și alte domenii de colaborare și se va stabili data semnării acordului.

Cooperarea dintre municipiul Fălticeni şi municipiul Ain El-Basha, Regatul Haşemit al Iordaniei, are la bază o iniţiativă a primarului municipiului, Jamal Abdulah Al – Waked. Acordul de cooperare între cele două localităţi are rolul facilitării unor schimburi de experienţă în domeniul cultural, educaţional şi sportiv între cele două localităţi”.

Pentru a putea încheia acordurile de colaborare, Primăria Fălticeni are nevoie de avizul favorabil al Ministerului de Externe şi al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Aşa cum am aflat de la primarul Gheorghe Cătălin Coman, acordurile vor fi parafate în acest an, în cadrul unor vizite oficiale efectuate la Fălticeni de delegaţiile celor trei oraşe, sau la Soroca, Wołomin, Ain El-Basha.

În luna aprilie, Consiliul Local Fălticeni a aprobat acordul de cooperare cu oraşul Chieri, Zona Metropolitană Torino, din Republica Italiană. Cooperarea dintre municipiul Fălticeni şi oraşul Chieri, provincia Torino, are la bază o iniţiativă a Consulatului General al României la Torino, având ca scop întărirea relaţiilor de cooperare româno-italiene între comunităţile locale. Acordul va fi semnat în toamna acestui an, la Chieri.

Urbea de pe Şomuz mai are parafate acorduri de cooperare şi înfrăţire cu localităţile Barberino Tavarnelle din Italia, Kėdainiai din Lituania, raional Orhei, Republica Moldova, şi comuna Ciocîlteni, Raionul Orhei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Fălticeni se va înfrăţi cu localități din Polonia, Moldova şi Iordania.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Fălticeni se va înfrăţi cu localități din Polonia, Moldova şi Iordania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei