Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 152 (8069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe DN 17

Continuă asfaltările pe timp de noapte spre Ilișești, concomitent cu înlocuire parapet și stâlpi de dirijare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de asfaltare de pe DN 17, începute imediat după amenajarea rutieră de la ”Zidul Morții”, continuă în ritm susținut pe tronsonul Șcheia-Ilișești. După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava, se lucrează după ora 18.00, până dimineață la ora 5.00, ceea ce este un imens câștig pentru traficul de pe drumul național care leagă Suceava de Ardeal.

Firma care lucrează, CONREC SRL Botoșani, efectuează așternere de covor asfaltic cu o grosime de 4 centimetri, inclusiv cu preluare denivelări de 2 centimetri. Etapele lucrării sunt, pe scurt, următoarele: remediere degradări prin colmatări fisuri și crăpături cu mastic bituminos, plombări gropi, completare acostamente cu balast, marcaje rutiere longitudinale și transversale.

Un alt detaliu important, din data de 5 iulie, în regie proprie, Secția de Drumuri Naționale Suceava va începe înlocuirea parapetului metalic degradat și montarea de stâlpi dirijare (cei de la marginea suprafeței carosabile) pe același sector, până la Ilișești.

Imediat ce lucrarea va fi gata, de la ieșirea din Suceava se va circula în condiții excelente, cel puțin până la Ilișești. Având în vedere calitatea carosabilului sunt deja îngrijorări privind riscul de accidente grave, știut fiind faptul că șoferii sunt tentați să apese și mai multe pedala de accelerație pe un drum de calitate bună.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care gestionează lucrarea prin Secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc, ne-a comunicat că un alt strat de asfalt nou va fi turnat pe o porțiune de 10 kilometri, pe sectorul Argestru-Iacobeni-intrare Mestecăniș.

În zona Iacobeni a DN 17 asfaltul este cel mai degradat, astfel că aceste lucrări sunt extrem de necesare.

De asemenea, tot în următoarea perioadă, se vor continua lucrările de microfrezare în vederea creșterii rugozității, în Pasul Mestecăniș, lucrări cerute de Poliția Rutieră, pentru siguranță rutieră, mai exact pentru aderență mai ridicată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Continuă asfaltările pe timp de noapte spre Ilișești, concomitent cu înlocuire parapet și stâlpi de dirijare.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Continuă asfaltările pe timp de noapte spre Ilișești, concomitent cu înlocuire parapet și stâlpi de dirijare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei