Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 150 (8067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

SIMȚURILE ȘI SIMȚIREA

Ne despărțeau doar vreo 10 pași când l-am observat. Până atunci mersesem totuși fără zgomot, rod al învățului meu cu singurătățile carpatine, unde discreția e legea dintâi; acolo, adesea-mi părea că, deși sunt singur, însemn ”prea mulți”… M-am oprit scurt, înaintând apoi ca melcul. Știam că vibrațiile solului vorbesc într-un fel aparte neamului său.

Lungit în nisipul potecii, nu departe de stâncăriile ce vegheau râul, el aduna lenevit căldura soarelui de august; în prag de toamnă nopțile muntelui sunt reci.

Eram față-n față când, tresărind, a ridicat capul… Dormise copleșit de bine. Nemișcare… Un dialog al fricii și încrederii, arbitrat de simțuri, simțire și gând… Ultimul – cât se poate de omenesc - îmi spunea că, panicat la vederea mea, avea să țâșnească precum săgeata spre adăpostul junglei de brusturi.

M-am lăsat lent spre pământ, ghemuindu-mă, până când degetele au atins țărâna. De acolo, l-am țintit cu obiectivul, rabatând ecranul: aveam acum perspectiva șoarecelui ce-și privește dușmanul… Neobișnuită stare… ”Dușmanul” rămăsese însă pe loc. O vreme, apoi a început să crească în obiectiv… Era curios, pesemne.

Înțepând ritmic aerul cu limba înfurcită, șarpele se apropia legănându-și capul. Degetul meu se hărnicea pe declanșator, în vreme ce ”monstrul” îmi ocupa tot mai mult cadrul. Până când, delicat, mi-a gustat lentila. S-a strecurat pe sub aparat, frecându-mi ușor dosul degetelor: o atingere vag aspră și caldă; ”rece ca șarpele” nu se adeverea. Dar nici el nu fusese ca alți șerpi…

Mi-am ridicat mâna și curiosul s-a strecurat printre călcâiele mele spre zăvoi.

Gândul mă înșelase… Pulverizat, dispăruse laolaltă cu toate gândurile. Rămăseseră în noi și între noi doi simțurile și simțirea: starea de a fi.

Nicolae DĂRĂMUȘ

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SIMȚURILE ȘI SIMȚIREA.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIMȚURILE ȘI SIMȚIREA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei