Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 152 (8069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului României să dispună controale antispeculă la benzinării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei şi Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, i-au solicitat premierului României, Nicolae Ciucă, să dispună controale antispeculă la benzinării și să reducă taxele la carburanți. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au transmis premierului că în România s-a format un preț speculativ la combustibili și nimeni nu intervine. Ei au arătat că acest preț nu se bazează pe calcule concrete ale creșterii prețului de producție.

„Trebuie plafonat prețul carburanților la nivelul mediu al salariilor în România. Nu acceptăm comparații de genul: după aplicarea compensării de 50 de bani vom avea al doilea cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană, pentru că românii nu au salariile altor țări din Uniunea Europeană deoarece guvernele din ultimii 32 de ani au furat tot ce era de furat. Astfel, un grup restrâns de companii câștigă foarte mulți bani, iar cea mai mare parte a populației, companiile și nu în ultimul rând economia au de suferit”, au spus parlamentarii AUR de Suceava.

Aceștia consideră că este necesar ca Guvernul să reducă masiv toate taxele pe care le aplică la prețul carburanților, dar în același timp trebuie începute și controale antispeculă. „În trecut, când a fost acea criză cu privire la creșterea prețului la carburanți, prețul barilului era undeva la 123 de euro, iar prețul la pompă se stabilizase undeva la 7,5 lei. Acum, când prețul barilului a scăzut la 112 euro, prețul carburanților a sărit bine de 9 lei. Ca atare nu este vorba despre creșterea vreunui cost al producătorului, ci pur și simplu este speculă combinată cu suprataxare la procent de către stat și nu în sumă fixă, cum ar fi normal în această perioadă. Considerăm că această compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani este o bătaie de joc făcută de un guvern de 2 lei, iar românii nu vor accepta asta”, au spus Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa.

Ei au atras atenția că românii vor ieși în stradă pentru că nu mai suportă să fie păcăliți, iar una dintre metodele de protest, anunțată pe rețelele de socializare, ar fi ca șoferii să genereze un blocaj în benzinării, prin tragere de timp. În final, parlamentarii AUR de Suceava au precizat că în România prețul combustibilului se formează din circa 60% taxe și impozite.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului României să dispună controale antispeculă la benzinării.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR Suceava îi solicită premierului României să dispună controale antispeculă la benzinării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei