Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 139 (8056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Parlamentarii AUR de Suceava vor să afle de la premierul Nicolae Ciucă data la care va reduce taxele la carburanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentarii AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, vor să afle de la premierul României, Nicolae Ciucă, care este data la care va reduce taxele la carburanți. Cei trei parlamentari AUR de Suceava i-au transmis premierului că zilele trecute a avut loc o formă inedită de protest împotriva preţurilor carburanților, acțiune care face parte din evenimentul „Proteste în toată țara contra prețului carburantului!”, anunțat pe rețelele de socializare.

Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa au arătat că aproximativ 200.000 de persoane și-au anunțat participarea la protest, iar evenimentul final ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00. Parlamentarii AUR de Suceava au mai precizat că până atunci, în mai multe benzinării din toată ţara șoferii blochează pompele, iar organizatorii protestului transmit următorul mesaj: „E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. La 121 $ pe baril este imposibil ca prețul să depășească 9 lei/litru (unde mai mult de jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva!?”

„Una dintre metodele de protest sugerate ar fi ca șoferii să genereze un blocaj în benzinării, prin tragere de timp. Se trage maşina la pompă şi, într-un ritm cât mai lent posibil, se spală întâi parbrizul, apoi se alimentează cu maximum un litru de combustibil. Se merge apoi la casă şi se face plata cu monede. După ieşirea de la pompă, șoferul se așază din nou la coadă şi repetă schema de cât mai multe ori. Cea mai ieftină benzină a ajuns la aproape 9 lei/litru, iar motorina se apropie de 10 lei/litru”, au arătat parlamentarii AUR. De asemenea, aceștia au arătat că organizatorii protestului au transmis: „prima zi în care facem ceva, hai să fie ceva remarcabil. Nu alimentaţi marţi sau joi pentru a recupera ziua de miercuri! Luați atitudine şi nu mai jucați cum vă cântă statul şi hoții din țara asta. Evitați să folosiți mașinile, doar în cazuri extreme şi la nevoie, evitați să alimentați şi încercați să folosiți motorina care v-a mai rămas, doar împreună putem să facem ceva”.

Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa au mai declarat că în România prețul combustibilului se formează din aproximativ 60% taxe și impozite. „Fiind impuse procentual, suntem în situaţia în care cresc veniturile la bugetul de stat, iar românii sărăcesc în fiecare zi prin scăderea puterii de cumpărare. Trebuie spus că statele europene, până astăzi în număr de 15, au decis reducerea accizelor la carburanţi pentru diferite perioade de timp. Acestea sunt: Belgia (pentru 3 luni), Croaţia (3 luni), Cipru (2,5 luni), Franţa (4 luni), Germania (3 luni), Grecia (3 luni), Ungaria (3 luni), Irlanda (5,5 luni), Italia (o lună), Malta (decizie pentru 12 luni luată în noiembrie 2021), Ţările de Jos (9 luni), Polonia (6 luni), Portugalia (3,5 luni), Slovenia (o lună) şi Suedia (4 luni)”, se mai arată în interpelarea transmisă de parlamentarii AUR Suceava premierului Nicolae Ciucă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii AUR de Suceava vor să afle de la premierul Nicolae Ciucă data la care va reduce taxele la carburanți.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii AUR de Suceava vor să afle de la premierul Nicolae Ciucă data la care va reduce taxele la carburanți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei