Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 139 (8056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XI-a

Raliul Bucovinei revine cu patru zile de evenimente în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Sadova, Vatra Moldoviței și Sucevița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai spectaculoasă etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano se desfășoară, la mijlocul lunii iunie, într-o zonă de poveste, pe traseele superbe ale Bucovinei.

Raliul Bucovinei a revenit anul trecut în calendarul competițional intern după mai mult de 3 decenii de pauză. Etapa din 29-30 octombrie 2021 a reprezentat surpriza plăcută a sezonului precedent, astfel încât oficialii federației au răspuns afirmativ solicitării organizatorilor de a include întrecerea automobilistică în campionat, alături de etape consacrate.
Raliul Bucovinei 2022 este programat în perioada 16-19 iunie, fiind etapa a IV-a a campionatului național. Acesta constă în 10 probe speciale în apropierea localităților Sucevița, Ciumârna, Vatra Moldoviței, Paltinu, Sadova, Pojorâta, o probă SuperSpecială în municipiul Câmpulung Moldovenesc, precum și o sesiune oficială de teste – Shakedown în Vatra Dornei. Comandamentul, parcul service, parcul închis, festivitățile de deschidere și de premiere au loc în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Fani ai motorsporturilor, din toate colțurile țării, sunt așteptați în Bucovina cu prilejul raliului, mai ales că, odată cu ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie, participarea publicului este permisă la evenimentele sportive.

 

Programul Raliul Bucovinei 2022

De miercuri, 15 iunie, primele echipaje au început să sosească la Câmpulung Moldovenesc, pentru a începe recunoașterea traseului. Pentru această ediție, organizatorii au pregătit o configurație deosebită a competiției, întinsă pe 384,70 km, dintre care 122,70 km de probe speciale.

Joi, 16 iunie, după recunoașteri și verificări tehnice inițiale, de la ora 18.30, pe platoul din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, piloții, copiloții și oficialii cursei vor transmite gândurile într-o conferință de presă urmată de fotografia oficială de grup și Startul Festiv, fiecare mașină de concurs urmând a trece prin fața spectatorilor.
Vineri, 17 iunie, totul se mută la Vatra Dornei unde, în prima parte a zilei, pe superbul traseu de pe malul Bistriței, spre Dorna Arini va avea loc Shakedown-ul. De la prânz, echipajele și mecanicii revin la Câmpulung pentru că la ora 15.00 începe oficial competiția, cu 3 treceri pe proba Pojorâta, în urcare spre Rarău.

Seara, după ora 19.00, Superspeciala din centrul Municipiului Câmpulung Moldovenesc va încheia, în cel mai frumos mod cu putință, o zi plină.
Sâmbătă, 18 iunie, lupta cea grea cu secundele continuă dis-de-dimineață. De la ora 9.00, echipajele vor parcurge de două ori Proba Sadova, apoi se vor îndrepta, în mare viteză, pe Proba Vatra Moldoviței, spre Sucevița. În imediata vecinătate a renumitei mănăstiri e regruparea, după care concurenții vor parcurge cele două probe în sens invers, spre Sadova, probe numite Sucevița, respectiv Paltinul. Cea din urmă va fi parcursă de 3 ori, ultima trecere fiind Power Stage, cu punctaje suplimentare pentru primii clasați și festivitate în Sadova, în jurul orei 18.30. De la ora 20.30, scena de pe platoul din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc va găzdui premierea la toate clasele.
Duminică, 19 iunie, sportivii, oficialii federației, organizatorii și spectatorii își iau rămas bun de la pitoreasca zonă din nordul țării.

 

A IV-a etapă din Campionatul Național de Raliuri, la Suceava

Raliul Bucovinei este a IV-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2022 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, dar și ale comunelor Sadova, Vatra Moldoviței, Sucevița, Pojorâta, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota prin Revlaco Suceava.

"Idea organizării unui raliu în județul Suceava a apărut în urmă cu mai mulți ani. În 2020, etapa a fost inclusă în calendarul federației, însă pandemia ne-a împiedicat să ducem planul la îndeplinire. Am reușit anul trecut și am convins întreaga suflare a motorsportului că un raliu organizat în Bucovina reprezintă cireașa pe tortul sezonului pe lângă celelalte etape consacrate. Noi, cei de la XS Motorsport, venim în Bucovina cu toate cunoștințele în materie de organizare raliuri la cel mai înalt nivel și suntem convinși că ne vom bucura de un eveniment reușit. Și mai e un detaliu extrem de important care ne dă încredere - implicarea autorităților județene, locale și a celorlalți parteneri! Pe toți i-am simțit aproape de noi încă de la început, cred că s-au atașat de Raliul Bucovinei și vor împărți cu noi atât emoția organizării competiției, cât și reușita acesteia, la final", a declarat Dan Codreanu, manager al Raliului Bucovinei.

De asemenea, pentru o bună desfășurare a competiției și în conformitate cu regulamentele Federației Române de Automobilism și ale Ministerului Tineretului și Sportului, în organizare sunt angrenați reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciilor de Ambulanță și Poliției Locale.
Raliul Bucovinei 2022 va fi televizat în direct pe canalul național Prima Sport și pe platforme online Facebook și Youtube ale federației și organizatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raliul Bucovinei revine cu patru zile de evenimente în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Sadova, Vatra Moldoviței și Sucevița.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raliul Bucovinei revine cu patru zile de evenimente în Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Sadova, Vatra Moldoviței și Sucevița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei