Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 139 (8056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limbajul nonverbal la Vladimir Putin și Barak Obama

Ce analizăm:

1! Strângerea de mână (Vladimir Putin – mâna dreaptă și Barak Obama – mâna dreaptă), 2! poziția cotului drept al lui Vladimir Putin și 3! poziționarea palmei stângi a lui Vladimir Putin  pe cotul mâinii drepte a lui Barak Obama.

Analizăm împreună punctele 1!, 2! și 3! pentru a avea o perspectivă nonverbală cât mai ușor de înțeles asupra acestei strângeri de mână.

1! Ambele palme sunt poziționate pe verticală într-o strângere de mână ce scoate în evidență un echilibru de forțe și de masculinitate. Spunem acest lucru și pentru că ambii participanți au coatele (2! și 3!) apropiate de propriul corp și unghiurile dintre brațe și antebrațe sunt de aproximativ 90 de grade. Brațele sunt ținute în posturi compacte. Nici Vladimir Putin și nici Barak Obama nu reușesc să „disloce” din poziție brațul celuilalt. Trebuie să menționăm totuși că aceste poziții ale brațelor – cu coatele pe lângă corp – sunt menținute și pentru că cei doi sunt la distanță mică unul față de celălalt.

Suplimentar, Vladimir Putin simte nevoia de a investi mai multă forță în această strângere de mână și 3! poziționează palma stângă pe cotul drept al lui Barak Obama. Putem spune aici că ar vrea prin această prindere să echilibreze forțele. De ce simte Vladimir Putin să se implice suplimentar?

5! distanța dintre Vladimir Putin și Barak Obama. Vladimir Putin simte în plan subconștient că s-a apropiat nepermis de mult de un Barak Obama care este mult mai înalt decât el. Acesta îl domină cu diferența de înălțime și Vladimir Putin percepe puțin cam prea târziu că starea lui interioară de masculinitate este dificil de menținut. Apare o stare interioară de inhibiție.

6!  poziționarea privirii la Vladimir Putin. Barak Obama îl domină pe Vladimir Putin și acest aspect îl sesizăm prin analiza direcției lateral spre în jos a lui Vladimir Putin. Liderul rus se simte inconfortabil și manifestă o stare de inhibiție. Nu e plăcut să te apropii atât de mult cu fața de pieptul unul alt bărbat.

7! postura corporală și direcția privirii la Barak Obama. Barak Obama simte acest avantaj și imprimă mai multă forță personală în această strângere de mână. Sesizăm acest aspect datorită faptului că se apleacă ușor spre Vladimir Putin și privirea acestuia este direcționată spre în jos, în zona capului interlocutorului lui.

 

Suplimentar analizăm:

4! poziția mâinii stângi la Barak Obama. Putem evidenția această forță suplimentară pe care Barak Obama o investește în strângerea de mână realizată prin faptul că menține brațul stâng tensionat și pregătit pentru a „forța nota” și a prinde și el cu palma cotul drept al lui Vladimir Putin.

 

Concluzie:

Vladimir Putin a pierdut foarte mult din starea interioară de masculinitate pe care de obicei o manifestă cu așa o forță, deoarece a realizat o apropiere nepermis de mare față de un oponent mult mai înalt decât el. Barak Obama a sesizat și a speculat parțial acest avantaj, precum și lipsa de atenție a liderului rus.

Articol extras din cartea „Semnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri și cuplu” – autor Mihai Moisoiu

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Vladimir Putin și Barak Obama.
 Vizualizări articol: 2876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 31 voturi
Limbajul nonverbal la Vladimir Putin și Barak Obama4.9531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei