Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 112 (8029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Medicului Veterinar

Duminică, 15 mai 2022, Colegiul Medicilor Veterinari Suceava a marcat „Ziua Medicului Veterinar”. S-a putut organiza din nou o întâlnire festivă, după perioada grea de pandemie, astfel că peste 80 de medici veterinari din Suceava au avut parte de o duminică plăcută, petrecută la munte.   

”Ziua Medicului Veterinar a fost organizată  în premieră la Vatra Dornei, la restaurantul <Casa Muntelui>, într-un adevărat colț de rai. Din cauza condițiilor vitrege, în ultimii ani am putut organiza doar de două ori astfel de evenimente de ziua noastră. Mă bucur că în ultimii 15 ani, de când sunt președinte ale colegiului, mi-am reunit colegii la Voroneț, Sucevița și Suceava. Colegii medici veterinari au și ei nevoie de momente de relaxare și socializare și merită această zi a lor, în care trebuie să ne amintim și de generațiile care au slujit profesia”, a transmis președintele Colegiului Medicilor Veterinari Suceava, doctorul Petrea Dulgheru

 

Pe 15 mai 1861, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat un decret prin care a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacie.

Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o “Declaraţiune” care a stat la baza înfiinţării Asociaţiei Medicilor Veterinari din România. Asociaţia a fost desfiinţată de comuniști în 1949, dar a fost reînfiinţată pe 15 mai 1971.

Având în vedere toate aceste evenimente legate de data de 15 mai, la al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară, din 1994, 15 mai a fost aleasă ca Ziua Medicului Veterinar.

”Cu ocazia Zilei Naționale a Medicului Veterinar, urez tuturor colegilor multă sănătate, bucurie și sperăm că vor veni vremuri mai bune sau măcar vremuri de normalitate. Apreciem și măsurile pozitive care au fost luate cu privire la medicii veterinari de liberă practică și mergem înainte pentru a sluji profesia”, a mai transmis Petrea Dulgheru.

 

VIDEO EVENIMENT!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Medicului Veterinar.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Medicului Veterinar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei