Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 112 (8029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Vor supraviețui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se întâmplă multe lucruri în tenis. De-aia nici nu e bine să te grăbești a le comenta, căci dinamica acestui sport te poate duce în desuetudine. Așa a ajuns CTP de la considerația că Simona n-are nevoie de antrenor până la a o vedea de neoprit în duet cu Mouratoglou, pentru ca apoi să vină Ons Jabeur cu ”bambiliciul” (deși CTP n-a folosit termenul la modul depreciativ, cum au crezut unii). A mai produs iureș și Alcaraz cu sărbătorirea prelungită a împlinirii celor 19 ani, încununată de câștigarea turneului de Masters de la Madrid, prin eliminarea consecutivă a lui Nadal și a lui Djokovic, pentru ca apoi să-l prefacă pe Zverev într-un neajutorat la finală! Acum, mulți se grăbesc să-l dea favorit și la Roland Garros. Tare mi-ar plăcea, dar mi-e teamă că asta e cu totul altceva.

În fine, controversa principală de ceva timp, și pentru ceva timp încă, este excluderea jucătorilor ruși și bieloruși de la Wimbledon (și a jucătoarelor, firește). Zboară replici încolo și încoace pe Internet, dar cert e că mulți nu înțeleg felul de a gândi al unor insulari care dominat lumea niște secole. La ei, dacă e ceață, continentul e izolat, nu insula! Ei nu catadicsesc să-și schimbe volanul pe partea cealaltă și să intre în rândul lumii cu circulația, ei votează Brexit când alții se zbat să intre... Am enumerat astea jumătate ironic, jumătate admirativ. Și australienii, cu guvernator supus reginei, s-au ținut tare cu accesul pe bază de vaccin, așa și englezii cu decizia asta. Au hotărât că și sportivii ruși trebuie să răspundă în solidar cu conducătorii lor care seamănă moarte, precum rușii simpli, afectați de multiplele sancțiuni aplicate de restul lumii. Foarte bine, fiecare primește pe cine dorește în casă la el. Francezii au decis invers la Roland Garros, foarte bine, că și ăștia sunt acasă la ei. Până la urmă, e doar Wimbledon și poate încă un turneu – două pe iarbă, vor supraviețui. Spre deosebire de alții.

Altfel, se află în plină desfășurare turneul de la Roma, iar o româncă a produs deja ciudățenia turneului, din fericire, de bun augur pentru noi: Gabi Ruse a abandonat în ultimul tur de calificări, dar a rămas ”lucky loser”, a prins loc pe tabloul principal și... a eliminat-o pe Shelby Rogers!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vor supraviețui.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vor supraviețui5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei