Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 112 (8029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Incendiu uriaș în Vatra Dornei: mai multe hale, o linie de producție și material lemnos înghițite de flăcări

Luni, 16 Mai 2022 (10:25:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un devastator incendiu care a ars bunuri de câteva sute de mii de euro a avut loc în noaptea de duminică spre luni la o societate de prelucrare a materialului lemnos din Vatra Dornei. Pompierii spun că incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât mai multe construcții ardeau generalizat în momentul în care autospecialele de stingere au ajuns la fața locului. Practic, s-a lucrat toată noaptea pentru lichidarea incendiului, iar ultimele focare erau stinse în dimineața zilei de luni. Misiunea a fost și mai dificilă și asta pentru că în curtea respectivă exista o cantitate mare de material lemnos, inclusiv construcțiile fiind majoritare din lemn și/sau pe structură metalică. Incendiul a mistuit centrala termică, o hală de producție brichete, o hală de producție peleți, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinație "locuință", un depozit de rumeguș și o hală producție-prelucrare masă lemnoasă. Având în vedere amploarea incendiului, la fața locului au fost trimiși pompierii militari din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice și 2 ambulanțe SMURD. Suplimentar, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei a trimis două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flăcări. Pentru că exista risc de propagare a flăcărilor și la proprietățile din vecinătate, în sprijin au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora. Pompierii au precizat că flăcările au plecat de la un scurtcircuit, produs la mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 7:00, iar pompierii au salvat din calea flăcărilor trei locuințe particulare, un motel, un service auto și un atelier de tâmplărie (două construcții corp comun),  precum și un atelier mecanic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu uriaș în Vatra Dornei: mai multe hale, o linie de producție și material lemnos înghițite de flăcări.
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu uriaș în Vatra Dornei: mai multe hale, o linie de producție și material lemnos înghițite de flăcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei