Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Într-o lună jumătate

Peste 2.600 de ucraineni refugiați în Suceava au vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ucrainenii care au căutat adăpost din calea războiului la prieteni, cunoștințe, la hoteluri și pensiuni din Suceava au folosit această ocazie pentru a cunoaște orașul. Interesul multora dintre ei s-a îndreptat spre Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie din Suceava.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, luni, că din data de 26 februarie până în 3 aprilie inclusiv, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost vizitată de 2.340 de ucraineni, Muzeul Satului - de 269 de ucraineni, iar la Muzeul de Istorie au fost 82 de ucraineni. Evidența a fost lesne de ținut deoarece vizitarea este gratuită pentru refugiații de război, pe baza documentelor care le atestă statutul. Trei femei din Ucraina au acceptat să fie fotografiate când au mers să viziteze Cetatea și ca fotografia să fie postată pe pagina  oficială de Facebook a acestui obiectiv istoric.

„Plecate din calea războiului, până la vremea deciziilor către ce și cum se îndreaptă, Cetatea noastră dragă le-a oferit câteva clipe de limpezire a gândurilor. Primite cu drag și căldură de colegii noștri, ne bucurăm că măcar pentru câteva secunde a apărut pe chipuri un zâmbet firav. Le-am ascultat poveștile, de prin Kiev, Odessa ori Ivano Frankivsk, ne-am îmbărbătat reciproc și ne-am rugat, fiecare în gând, pentru pace. Dacă noi suntem leac pentru sufletul lor, fie și preț de câteva minute, aici ne găsesc! Binele se face în liniște, acolo unde tu nu aștepți nimic altceva în schimb. Muzeele ne fac bine! Cu permisiunea lor, o imagine martor pentru vremuri bune!”, scrie pe pagina Cetății de Scaun.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 30.719 vizitatori, mult mai mult față de perioada similară a anului 2019, de dinainte de pandemie, când au fost 21.570 de oaspeți. Cele mai vizitate obiective rămân Cetatea de Scaun - 13.692 de vizitatori în ianuarie-martie 2022, 12.670 de vizitatori în aceeași perioadă din 2019; Muzeul de Istorie – 6.862 de vizitatori în 2022, la aproape jumătate față de 2019, când au fost 11.254 de vizitatori, și asta din cauză că muzeul și-a redus drastic activitatea de când în clădire s-a mutat și Prefectura; Muzeul Satului Bucovinean – 4.723 de vizitatori în 2022, mult mai mulți ca în 2019, când au fost 2.844 de vizitatori, și Muzeul de Științe ale Naturii, cu 3.863 de vizitatori în 2022 și 1.041 vizitatori în 2019.

Dintre cei 30.719 vizitatori, 27.429 au fost plătitori de bilete. Ceilalți au avut gratuitate de Ziua Culturii Naționale, ca beneficiari ai unor programe Erasmus sau ai programelor de educație muzeală, ca refugiați de război și alte categorii prevăzute de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.600 de ucraineni refugiați în Suceava au vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.600 de ucraineni refugiați în Suceava au vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei