Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Domenii vitale

Ioan Balan vrea să afle date concrete pentru reformele în sistemul public de pensii, salarizarea publică și asistența socială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, de la care vrea să afle care sunt termenele asumate prin PNRR pentru finalizarea reformelor în sistemul public de pensii, salarizarea publică și asistența socială.

”Fondurile alocate României prin mecanismul european de redresare și reziliență sunt condiționate de realizarea în plan intern, într-un ritm accelerat, a unui pachet complex de reforme structurale, care să conducă în mod real la un sistem de pensii echitabil pentru toți pensionarii români, la un sistem de salarizare corect, predictibil și stimulativ în mediul public și la un sistem de asistență socială ale cărui resurse să fie direcționate exclusiv către persoanele aflate în reală dificultate. Așa cum au fost asumate țintele prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România ar trebui ca, încă din cursul anului 2022, să înregistreze progrese reale în realizarea acestor reforme necesare, fără de care nemulțumirea și neîncrederea românilor în instituțiile statului român nu se vor ameliora”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean vrea să afle, în condițiile în care în anul 2021 s-a demarat informatizarea tuturor dosarelor de pensii, câte dosare erau transcrise în format electronic la data de 1 decembrie 2021 și câte s-au transcris pânăla data de 31 martie 2022. De asemenea, Ioan Balan mai dorește să fie informat despre stadiul elaborării noilor legi ale salarizării, pensiilor și asistenței sociale la data de 31 martie 2022.

”Care este data la care anticipați căvor fi implementate integral noua lege a salarizării și noua lege a pensiilor în sistemul public?”, l-a mai întrebat parlamentarul liberal pe ministrul Marius Budăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan vrea să afle date concrete pentru reformele în sistemul public de pensii, salarizarea publică și asistența socială.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan vrea să afle date concrete pentru reformele în sistemul public de pensii, salarizarea publică și asistența socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei