Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiecte de 13 milioane de euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice, depuse de Primăria Suceava

Marţi, 5 Aprilie 2022 (20:28:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primăria Suceava a inițiat demersurile necesare obținerii de finanțări în valoare de 13 milioane de euro, din fonduri europene, pentru renovare de blocuri și clădiri publice din municipiul reședință de județ.

Astfel, în cadrul rundei întâi de depunere proiecte pe C5 - Valul renovării PNRR au fost depuse 8 proiecte:
- 5 proiecte pe apelul Renovare energetică moderată a clădirilor publice;
- 2 proiecte pe apelul Renovare energetică aprofundată a clădirilor publice;
- 1 proiect pe apelul Renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.
Unul dintre proiecte a fost depus pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a orașului (din cadrul Asociației nr. 3), precum și pentru 3 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice asociate blocurilor.  Valoarea acestuia reprezintă 96,09% din alocarea pe județ în PNRR.


Celelalte 7 proiecte au fost depuse spre finanțare din PNRR pentru reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirilor publice (72,73% din alocarea pe județ) și 11 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice.
„Valoarea totală a proiectelor depuse este de 13 milioane euro și reprezintă 56,27% din valoarea cumulată alocată pe județ pe cele două componente: reabilitare energetică blocuri și clădiri publice.
Mulțumesc colegilor mei din cadrul Serviciului Proiecte Europene pentru munca depusă în depunerea proiectelor. În continuare vom urmări liniile de finanțare pentru viitoare proiecte, întrucât ne dorim dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții sucevenilor”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, care coordonează activitatea de atragere de finanțări europene.

Prin intermediul componentei C5 - Valul Renovării se propune îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

În cazul clădirilor publice schema de finanțare impune ca minimum 90% din alocarea totală pentru Axă să fie utilizată pentru lucrări de creștere a eficienței energetice și nu mai mult de 10% din alocare să fie utilizată pentru consolidarea seismică și alte lucrări complementare (cum ar fi protecția împotriva incendiilor, accesibilitatea etc.).

În urma lucrărilor consumul de energie trebuie să fie cu cel puțin 50% mai mic în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de 13 milioane de euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice, depuse de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiecte de 13 milioane de euro pentru renovare de blocuri și clădiri publice, depuse de Primăria Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei