Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Primarul Cătălin Coman a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de iluminat din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare a sistemului de iluminat din acest municipiu. Contractul a fost semnat de primarul Gheorghe Cătălin Coman şi reprezentanţii unei asocieri de două firme din judeţul Suceava şi municipiul Bucureşti.

Cătălin Coman a precizat că proiectul beneficiază de finanţare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 15,3 milioane de lei, din care 12,9 milioane de lei proiectare şi execuţie, iar contribuţia de la bugetul local este de 2%. “Sunt aproximativ 130 de miliarde de lei vechi care vor intra în Fălticeni, din bani europeni. Contribuţia noastră este de doar 2%, iar cheltuielile neeligibile au o valoare foarte mică raportat la banii europeni pe care îi atragem. Este un proiect foarte necesar, pentru că în prezent avem un sistem de iluminat public foarte vechi, cu foarte multe probleme. Lucrările de mentenanţă pe care le facem zilnic sunt extrem de costisitoare şi de multe ori ineficiente. Venim în cadrul acestui proiect cu soluţii moderne, soluţii prietenoase cu mediul. Vom reuşi să avem un sistem performant, care va rezolva toate problemele semnalate de cetăţeni şi va permite realizarea unei economii importante de energie. În acest moment, cheltuielile cu iluminatul public se ridică la 500.000 de lei pe an, iar prin derularea proiectului acestea se vor reduce undeva la 220.000 de lei pe an. Banii pe care îi vom economisi vor fi direcţionaţi spre alte investiţii”, a declarat Cătălin Coman. El a explicat că principalii indicatori care urmează să fie realizaţi vizează scăderea substanţială a consumului anual de energie primară în iluminatul public şi scăderea anuală a gazelor cu efect de seră.

Cătălin Coman a spus că prin acest proiect vor fi instalate 1.579 de corpuri de iluminat, vor fi înlocuiţi 305 stâlpi metalici existenţi şi vor fi montaţi 117 stâlpi în zonele de extindere.

Coman a mai declarat că la finalizarea proiectului, lungimea sistemului de iluminat public va creşte la 50,6 kilometri, faţă de 48,9 kilometri în prezent. De asemenea, vor fi realizate 70 de surse de energie regenerabilă. El a mai spus că sistemul de iluminat public din Fălticeni va fi controlat prin telegestiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Cătălin Coman a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de iluminat din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Cătălin Coman a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de iluminat din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei