Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Artistul plastic sucevean Paula Șalar va expune în Italia, la „Biennale Art Expo Venezia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic sucevean Paula Șalar va expune în Italia, la „Biennale Art Expo Venezia”, în luna mai. Ea va reprezenta România cu creațiile sale în expoziția internațională ce reunește artiști din mai multe țări și lucrările lor.              Compoziția plastică intitulată „Misterious Soul of Venezia” (Sufletul misterios al Veneției), semnată de Paula Șalar, face parte din proiectul artistic internațional „Biennale Art Expo Venezia”, „ce aduce împreună, sub vibrația înaltă a artei, creatori din întreaga lume”.

Lucrarea artistei Paula Șalar, selectată de un juriu internațional de specialitate, a fost concepută sub forma unui triptic și cuprinde compoziții de dimensiuni diferite, armonizate cromatic, compozițional și structural, pentru a transmite prin expresivitate mesajul artistic. Picturile sunt realizate în tehnica acrylic pe pânză, dimensiunea întregii compoziții fiind de 80 cm/90 cm.

Am aflat de la Paula Șalar că Artbox Project Venezia - 1.0 este cadrul artistic cu larg impact internațional, ce oferă unui public extrem de numeros de iubitori de artă, galeriști, colecționari de artă, contextul de a viziona lucrările artiștilor din diferite țări, „căci arta nu are granițe”.

Evenimentul se desfășoară în Veneția (Italia), în timpul celei de a 59-a ediții a Biennalei  D'arte Venezia 2022 (Biennale Arte di Venezia desfășurându-se încă din anul 1895), „timp în care arta acoperă în manifestarea sa atât de diversă întregul oraș”.

 

„Nădăjduiesc să ating prin creațiile mele sufletele iubitorilor de artă și în Veneția, în acest an”

Expoziția va avea loc în Tana Art Space, la Fondamenta de la Tana –Venezia, o elegantă galerie în clasicul stil venețian, în perioada 1-31 mai 2022.

„Am creat cele trei lucrări reunite armonios compozițional, folosind cromatic și simbolic elemente care să reprezinte Veneția. Este acea Veneție misterioasă, o apariție de femeie-nălucă eternă, ce bântuie laguna, purtând veșminte în tonuri de roșu venețian, acea culoare de roșu de pământ folosită adesea în picturile renascentiste, roșul pe care Cennino Cennini îl descrie în scrierea sa Il Libro dell'Arte, ca fiind combinat cu alb lime. Roșul venețian a rămas în artă și în istorie ca roșul atât de expresiv al lui Tițian, al lui Rembrandt și Vermeer. Toți renascentiștii erau oamenii roșului - reprezentare a divinității, a Fecioarei Maria, a tot ceea ce era festiv, toate purtau pecetea roșului”, a spus Paula Șalar.   

Femeia-nălucă, din una din lucrări, „e fascinantă ca apariție, iar privirea îi este veșnic ascunsă sub masca patinată, dar încă strălucitoare a vremurilor. Ochii săi cu o lumină adâncă, tainică sunt aproape magici”.

Artista a explicat că a ales să folosească în una din compozițiile sale masca de carnaval, o mască tradițională, care simboliza și exterioriza tendințele inferioare, aproape demonice și care era purtată tocmai cu scopul de a le alunga. „Masca opera ca un fel de catharsis. Ea nu ascundea, ci dimpotrivă, dezvăluia tendințele inferioare, ce trebuiau izgonite. Cea de a treia pictură inclusă în compoziție, având suprafața 70 cm/ 50 cm, redă atmosfera Veneției, inflexiunile de roșu, nuanțele de albăstrui și verzui definindu-i paleta. Compoziția e concepută în ideea de triptic, picturile completându-se una pe cealaltă, ca într-o poveste începută de artistul plastic și continuată de privitor, precum sufletul și mintea sa dorește să o tâlcuiască la nesfârșit. Așa cum am fost impresionată de zecile de mii de privitori ai lucrărilor mele în astfel de proiecte internaționale desfășurate în Miami - 2016, New York-2018, Celano Jazz Festival - Italia - 2019, nădăjduiesc să ating prin creațiile mele sufletele iubitorilor de artă și în Veneția, în acest an”, a transmis artistul plastic sucevean Paula Șalar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul plastic sucevean Paula Șalar va expune în Italia, la „Biennale Art Expo Venezia”.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul plastic sucevean Paula Șalar va expune în Italia, la „Biennale Art Expo Venezia”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei