Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat pus în executare

Sucevean condamnat pentru incendierea casei unui ”prieten”, ridicat de polițiști din aeroport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 37 de ani, care era condamnat definitiv într-un dosar privind comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere, fiind dat în urmărire generală, după ce nu a fost de găsit la punerea în executare a mandatului, a ajuns în Penitenciarul Botoșani miercuri seară, în vederea executării pedepsei.  

Radu Marian Soveja a revenit din străinătate și a fost preluat de către polițiștii suceveni de la Serviciul de Investigații Criminale – Urmăriri, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

Bărbatul era condamnat definitiv din data de 9 martie 2022.

Radu Marian Soveja, în vârstă de 37 de ani, are de executat 1 an și 6 luni de închisoare, pedeapsă stabilită de Curtea de Apel Suceava, după ce Tribunalul Suceava îi aplicase inițial o pedeapsă mult mai severă, 4 ani și 6 luni de detenție.

Inițial, Soveja a fost judecat pentru tentativă de omor, însă ulterior magistrații au schimbat încadrarea juridică, în infracțiunea de distrugere.

Acum mai bine de doi ani, o femeie din comuna Ipotești a sunat la 112 şi a anunţat că a izbucnit un incendiu la locuința sa.

Când au sosit polițiștii la locul producerii evenimentului, incendiul era localizat pe latura vestică a clădirii, în zona unei stive de lemne. Focul a distrus izolația exterioară, partea vestică a acoperișului, cât și încăperile care se aflau pe acea latură. Incendiul a fost stins de pompierii militari de la ISU Bucovina Suceava, care au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că în noaptea respectivă, pe la ora 2.00, Radu Marian Soveja, din municipiul Suceava, s-a deplasat la locuința soților Ionuț P., de 37 ani, și Delia P., din satul Tișăuți, comuna Ipotești, unde a turnat benzină pe o stivă de lemne ce se afla lângă locuință și a aprins-o cu o brichetă, după care a fugit de la fața locului. După aceea, Radu Marian Soveja l-a apelat telefonic pe Ionuț P. și i-a transmis că i-a incendiat locuința.

Ulterior, Radu Marian Soveja a revenit la fața locului, unde a recunoscut faptul că el a incendiat locuința ”prietenului” său, motivând niște neînțelegeri mai vechi. Cei doi se cunoșteau așadar.

Focul a făcut pagube importante, iar inițial procurorii au apreciat că prin fapta sa autorul a avut intenția de a ucide, astfel că l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor.  

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au constatat stingerea litigiului pe cale civilă, prin achitarea întregului prejudiciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean condamnat pentru incendierea casei unui ”prieten”, ridicat de polițiști din aeroport.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean condamnat pentru incendierea casei unui ”prieten”, ridicat de polițiști din aeroport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei