Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

AUR Suceava îi cere premierului să reducă taxele pentru energie, combustibili și alimente pentru a nu-i avea pe conștiință pe românii care trăiesc sub pragul sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au solicitat premierului României, Nicolae Ciucă, să reducă taxele pentru gaz, energie, combustibil și alimente pentru a nu avea pe conștiință milioane de români care trăiesc sub pragul sărăciei. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu i-au transmis o interpelare premierului în care i-au semnalat acestuia că România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut, ei considerând că dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenția publică sau reglementarea prețurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022, România va resimți cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.

„Economia României a suferit o cădere puternică în semestrul 2 din anul trecut, iar creșterea economică cu două cifre a fost un balon de săpun care s-a spart, lovindu-se de realitatea economică crudă. România a decelerat puternic din punct de vedere economic în trimestrul 3 şi şi-a accentuat căderea în trimestrul 4 din 2021. În acest an, presiunile bugetare vor atinge un nivel fără precedent, iar criza socială va acumula tensiuni, inclusiv pe fondul exploziei prețurilor la utilități”, au precizat cei doi deputați. Ei consideră că șocul creșterii prețurilor la energie şi gaze naturale este atât de puternic încât va provoca o recesiune mai mare decât cea trăită de România în perioadele de criză. „Prețul energiei și al gazelor a explodat, cu consecințe grave asupra cetățenilor români și a economiei noastre. Astfel, cuplarea prețului din producția internă de gaze la prețul bursei de la Viena fără stabilirea unui mecanism clar de protecție a economiei românești și a românilor expune România în prag de sezon rece la o creștere a facturilor ce nu poate fi suportată de consumatori. Compensarea nu a avut nici un efect”, au mai spus deputații Acatrinei și Pușcașu. Ei au adăugat că dacă nu se intervine asupra mecanismelor prezentate mai sus care distorsionează piața energiei și dacă nu vor fi găsite soluții pentru exploatarea gazului românesc, românii sunt condamnați la sărăcie.

Deputații AUR de Suceava au explicat că prețul final al gazelor și energiei se formează în proporție de circa 60% de taxele si impozitele impuse de statul român, iar la combustibil circa 60% din prețul la pompă sunt aceleași taxe. „Este necesar impunerea unui TVA de 0%  la alimente pe timp de minim un an. Toate aceste lucruri sunt necesare pentru că, fiind impuse procentual, suntem în situația în care cresc veniturile la bugetul de stat, iar românii sărăcesc în fiecare zi prin scăderea puterii de cumpărare. Nu este posibil sa avem un stat care își sporește veniturile, în plină criză a energiei, tocmai pe seama celor pe care trebuie să-i reprezinte. Nu este posibil să avem milioane de români care să trăiască sub pragul sărăciei și care sunt îngrijorați că această criză alimentară  ar putea să-i transforme în muritori de foame”, au mai declarat Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu. Ei au făcut un apel către actualii guvernanți „să se trezească”, pentru că, în caz contrar, sărăcia și prețurile mari îi vor scoate pe români în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava îi cere premierului să reducă taxele pentru energie, combustibili și alimente pentru a nu-i avea pe conștiință pe românii care trăiesc sub pragul sărăciei.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AUR Suceava îi cere premierului să reducă taxele pentru energie, combustibili și alimente pentru a nu-i avea pe conștiință pe românii care trăiesc sub pragul sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei