Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Rezultate meritorii pentru elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” la faza judeţeană a olimpiadei de geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc care au participat la faza judeţeană a olimpiadei de geografie au obținut rezultate meritorii.

Pendus Rareş, clasa a IX-a, a obținut  locul I și s-a calificat la faza naţională a competiției. Și colegii lui Rareș au obținut „rezultate frumoase”, așa cum a spus profesorul Radu Ciumaşu, cel care i-a pregătit pe elevi pentru olimpiadă: clasa a IX-a, Ciciu Ştefania, locul al II-lea, clasa a X-a, Niga Bianca - locul al II-lea, Mamaischi Ana - locul al III-lea,  Poenaru Robert - locul al III-lea, la egalitate cu Ana, clasa a XI-a, Ţaran Teodora - locul al II-lea, Acălfoaie Delia - locul al III-lea, clasa a XII-a, Balahura Alexandra - locul al III-lea.

„După o pauză de doi ani odiseea olimpiadelor şcolare a reînceput. Din fericire s-a reînnodat şirul performanţelor meritorii ale membrilor cercului de geografie. Din păcate, în acest an şcolar, în condiţii olimpice mai aparte, doar elevii de pe locul I se califică la etapa naţională.

De multe ori am asemuit perioada pregătirii pentru olimpiadă cu cea a sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă punctul final este Revelionul, magia sărbătorilor este pregătirea și emoţia momentului de mâine, a ajunului. Spun aceasta deoarece munca pentru judeţ a fost ca un <decembrie> intensiv şi superintensiv, pe alocuri, cu nişte copii care au ales să părăsească odihna locului din bancă şi să încerce... altceva. Şi a nins cu lumină. Am văzut exact ceea ce trebuie să vedem în şcoală: copii în căutarea cunoaşterii şi nu cunoaşterea în căutarea copiilor. Iar acest drum este un efort spre fericire”, a transmis profesorul Radu Ciumaşu, care i-a felicitat pe toți elevii participanți, dar mai ales pe Pendus Rareş: „Felicitări, Rareş, pentru performanţa ta! Mulţumesc că ai ales geografia şi îmi dai posibilitatea să visez iar frumos”. 

Eleva fruntaș Acălfoaie Delia a transmis și ea un mesaj, după faza județeană a olimpiadei de geografie: ,,Mă bucur că am avut ocazia să experimentez trăirile pe care ţi le provoacă pregătirea pentru olimpiadă. Cu bune şi cu grele. Dorința de a câștiga și pasiunea pentru geografie m-au motivat să încerc ceva nou. Chiar dacă (până la urmă) nu a fost locul I sau II, faptul că am participat și am ieșit din zona mea de confort vor reprezenta paşi către o versiune mai bună”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate meritorii pentru elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” la faza judeţeană a olimpiadei de geografie.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate meritorii pentru elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” la faza judeţeană a olimpiadei de geografie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei