Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 64 (7981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Confiscare la Mălini – camion încărcat cu lemn de rășinoase, fără aviz de însoțire din SUMAL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un transportator de masă lemnoasă a rămas fără mijlocul de transport cu care făcea bani, după ce a fost prins că efectua curse ilegale, cu încărcături nedeclarate și cu avize emise pentru alte transporturi.

În cursul zilei de joi, 17 martie, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, pe baza informațiilor deținute cu privire la transporturi ilegale de materiale lemnoase pe drumurile publice, au verificat pe raza localității Mălini un autovehicul încărcat cu material lemnos, pentru care nu a fost emis un aviz de însoțire din aplicația SUMAL 2.0.

Cu ocazia verificării încărcăturii de materiale lemnoase s-a constatat faptul că pentru mijlocul de transport a fost emis un aviz de însoțire în data de 16.03.2022, pentru cantitatea de 11,296 mc lemn rotund rășinoase, aviz care a expirat în aceeași zi, la ora 16:22:11.

În urma inventarierii de către delegații Gărzii Forestiere Suceava a întregii cantități de materiale lemnoase, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul de transport, pentru care nu s-au prezentat documente legale de proveniență, nu corespunde cu fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 în data de 16.03.2022, acesta însumând cantitatea de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase

„Întrucât cantitatea de lemn lucru rășinoase identificată pe mijlocul de transport fără documente de proveniență este de 22,291 mc, în cauză se constată că au fost încălcate prevederile art. 68 alin. (2^1) din Legea 46/2008 respectiv <Transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport>, fapta constituind infracţiune şi fiind sancţionată cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an şi cu confiscarea materialelor lemnoase, care fac obiectul transportului. Potrivit art. 68 alin. (2^2) <sunt supuse confiscării mijloacele de transport, materialele lemnoase şi orice alte bunuri care au fost folosite, în orice mod, sau destinate sau a fi folosite la săvârşirea infracţiunii prevăzute la alin. (2^1) din Legea 46/2008>. În acest sens a fost întocmit dosar penal de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Suceava,pentru săvârșirea infracțiunii de <transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport>”, a precizat inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Cantitatea de material lemnos de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase, având o valoarea totală de 13.018 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii, în valoare de peste 30.000 euro, a fost indisponibilizată.

“Se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos. Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale”, a adăugat reprezentantul instituției cu atribuții de control în domeniul silvic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confiscare la Mălini – camion încărcat cu lemn de rășinoase, fără aviz de însoțire din SUMAL.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confiscare la Mălini – camion încărcat cu lemn de rășinoase, fără aviz de însoțire din SUMAL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei