Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretul sănătății

Amintirile noastre se bazează fie pe iubire, fie pe frică. Cele bazate pe dragoste sunt de obicei însoțite de sentimente sau senzații fizice de expansiune, căldură, siguranță, generozitate, drăgălășenie, libertate sau pasiune. Amintirile bazate pe frică sunt, îndeobște, însoțite de sentimente sau senzații fizice de durere, tensiune, contracție, anxietate, panică, frică, opresiune sau inflamație.

Aceste amintiri, deținute o perioadă de timp, se localizează la nivelul țesuturilor printr-un proces denumit somatizare și se traduc în cele din urmă în simptome fizice, fie într-o stare de sănătate, fie prin procese maladive. Corpurile noastre degenerează cu vârsta, dar gradul de severitate sau de suferință pe care îl experimentează se măsoară prin amintirile pe care le corpul tău le reține și le înmagazinează.

Acele amintiri ale corpului cu care nu te-ai împăcat, bazate pe frică, conțin multe emoții toxice, cum ar fi furie, vină, fobie, durere, resentiment, regret, gelozie, animozitate și lăcomie. Încorporate multă vreme, somatizate la nivelul corpului, ele suprimă energia forței vitale. Asociate cu un stil de viață stresant, cu substanțele chimice toxice din mediul ambiental, cu o dietă bazată pe alimente prelucrate, lipsă de exercițiu fizic și de deconectarea de la natură, aceasta generează numeroasele crize ale sănătății cu care ne confruntăm în prezent.

Amintirile corpului bazate pe dragoste dețin emoții revigorante, cum ar fi sensibilitatea, recunoștința, răbdarea, fericirea, curajul, iertarea, umorul, compasiunea și abundența. Încorporate vreme îndelungată, ele induc mobilitatea energiei vitale și conferă fluiditate emoțiilor. Asociate cu un stil de viață cu nivel redus de stres, cu o componentă toxică minimă în mediul ambient, cu o dietă bogată în alimente proaspete, cu mișcare plină de bucurie și exerciții fizice, ca și de conexiunea cu natura și ritmurile sale, acestea conduc spre sănătate și prosperitate.

Toate amintirile corpului poartă în ele emoții. În general, ele provin din cronologia prezentului sau sunt reportate la generațiile recente. Multe dintre aceste povești conțin imagini, parfumuri, o rezonanță unică și produc o senzație tangibilă.

Amintirile familiale sunt stocate ca sisteme de credință sau tradiții. Aceste amprente stabilesc modul în care ar trebui să funcționezi, pentru a te potrivi contextului, pentru a fi iubit sau acceptat, pentru a valida dinamica familială. Ele conjură status quo-ul. De obicei, presupun o anumită influență religioasă sau spirituală, reflectă tendințele de dependență și reguli emoționale de bază, constituie fundamentul modelor ciclice și oglindesc linii patriarhale sau matriarhale. Amintirile de familie definesc scena pentru narațiunea care se desfășoară în viața ta.

Amintirile de familie conțin proiectul sistemelor ample, putând fi astfel transmise timp de mai multe generații. Aceste povești încorporează ranchiună, animozități, talente creative, ierarhia de clan, profesii, legende, conformitate, prejudecăți și orgoliu cultural. Ele sunt uneori reamintite într-o manieră externă, ca povești ce descriu filiații, ca blazoane, locuințe sau case, terenuri sau teritorii, ca tribut, ca morminte sau cimitire. Aceste amintiri sunt puternice, pentru că, după cum se spune, sângele nu se face apă.

Încredințate mai departe cu dăruire, ele îți schițează miturile, reclamă ascultare și sârguință. Cei mai mulți dintre noi le respectăm, indiferent dacă suntem sau nu conștienți de asta, indiferent dacă ne place sau nu. Amintirile de familie te modelează la toate nivelurile și-ți modelează subconștientul. Ele constituie platforma viselor și combustibilul dezvoltării noastre personale, pe măsură ce încercăm să ne găsim calea proprie, distinctă, în viață.

Amintirile de familie sunt profund instinctuale, pline de emoție, ne influențează sănătatea și predispoziția față de boli, ne unesc la un loc și ne țin legați de spița noastră de sânge.

Cultivate mulți ani și încercate prin multe provocări și necazuri, ele cuantifică și descriu cel mai profunde nevoi și tendințe de supraviețuire. Pot fi în egală măsură dulci și amare, dar poartă în permanență forță, perseverență și tenacitate. Acestea sunt transportate în planul ADN-ului tău.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul sănătății.
 Vizualizări articol: 2467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 29 voturi
Secretul sănătății5.0529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei