Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Asistență medicală

Peste 30 de cadre medicale, dintre care 10 medici, lucrează în taberele de refugiați ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asistența medicală și triajul epidemiologic din taberele de refugiați sunt coordonate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, cu personal medico-sanitar voluntar din sistemul sanitar public și privat, respectiv medici și asistente medicale din spitalele din județul Suceava, mai ales din spitalele Siret și Rădăuți. Directorul DSP, Olivia Ioana Vlad, a informat, miercuri, că s-a pus un accent deosebit pe cooptarea de personal vorbitor de limba ucraineană. Sunt 10 medici, 20 de asistenți medicali, un kinetoterapeut și o infirmieră care își desfășoară activitatea în taberele de refugiați, dintre care 8 medici, 12 asistenți medicali și o infirmieră sunt vorbitori de limba ucraineană. „Pe lângă asistența medicală de primă necesitate, oferă refugiaților și suportul social și emoțional de care aceștia au atâta nevoie”, a spus șefa DSP Suceava. Pe site-ul https://www.dspsv.ro au fost postate informații în limba română și ucraineană pentru refugiații din Ucraina și spitalele desemnate a oferi servicii medicale refugiaților.

De asemenea, sunt postate informații referitoare la centrele de permanență din județul Suceava unde pot fi consultați refugiați, în zilele lucrătoare în afara orelor de program, respectiv între orele 15.00 - 8.00, iar sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, 24 ore din 24.

Olivia Ioana Vlad a mai informat că în colaborare cu primăriile sunt asigurați voluntari din rândul cadrelor medico-sanitare din cabinetele școlare și al asistenților sanitari comunitari din județ, care să lucreze prin rotație în taberele de refugiați. Astfel, până în prezent, s-au mai alăturat grupului de voluntari 4 medici școlari, 14 asistenți medicali școlari și 6 asistenți comunitari și medici de familie. Totodată, 7 medici și 17 asistenți medicali din cadrul  DSP Suceava asigură triajul epidemiologic 24 de ore din 24 și monitorizarea condițiior igienico - sanitare în taberele de refugiați, prin echipe mixte (medic + asistent), iar suplimentar, inspectorii sanitari din structura DSP Suceava evaluează respectarea condițiilor igienico-sanitare în aceste tabere.

„DSP Suceava se preocupă continuu de asigurarea în centrele de refugiați de teste Covid-19, materiale sanitare, mănuși, măști, dezinfectanți și vaccin anti Covid-19. Testarea și vaccinarea anticovid-19 sunt oferite de către DSP Suceava”, a mai spus directorul DSP Suceava. Până în data de 8 martie a.c., în spitalele din județul Suceava s-au prezentat pentru consultație medicală 245 de refugiați, dintre care 110 copii.

Prin implicarea Colegiului Farmaciștilor din județul Suceava, centrele de refugiați sunt aprovizionate cu medicamentele necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de cadre medicale, dintre care 10 medici, lucrează în taberele de refugiați ucraineni.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 30 de cadre medicale, dintre care 10 medici, lucrează în taberele de refugiați ucraineni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei