Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan: „Suntem solidari cu poporul ucrainean, dar mai presus de toate trebuie să primeze protejarea nivelului de trai al românilor”

Joi, 10 Martie 2022 (19:21:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că, în contextul războiului ruso-ucrainean, PSD este determinat să protejeze populația și economia României de creșterea uriașă a prețurilor la energie și de crizele economico-sociale generate de această situație. Ioan Stan a arătat că având în vedere conjunctura actuală, social-democrații sunt solidari cu poporul ucrainean și se implică să în ajutorarea refugiaților, din toate punctele de vedere, însă PSD consideră că mai presus de toți și de toate trebuie să primeze protejarea nivelului de trai, a siguranței și a predictibilității social-economice pentru români.

Stan a spus că în acest sens, soluțiile PSD pentru a face mai suportabile facturile au fost preluate atât în pachetul care se aplică în prezent, cât și în cel pe care guvernul și premierul și-au asumat că o să-l promoveze, cu aplicare de la 1 aprilie. Ioan Stan a precizat că pentru aceasta PSD îi transmite președintelui PNL, Florin Cîțu, că trebuie să-i solicite colegului său de partid care conduce Ministerul Energiei să prezinte urgent proiectul de ordonanță de urgență privind stoparea creșterii prețurilor din piața de energie din România, având în vedere că adoptarea acestui act normativ este esențială pentru consolidarea economiei naționale.

„De asemenea, miniștrii PSD pun la punct un plan de acțiune care să mobilizeze toate resursele de finanțare europeană posibile la ora actuală, inclusiv solicitări suplimentare de sprijin financiar. Înțelegem că România este în prima linie a consecințelor războiului, drept urmare este deplin solidară cu sancțiunile UE, ale Statelor Unite și ale întregii comunități internaționale împotriva Federației Ruse și solicită, în acest context, nu doar să ofere, ci și să primească sprijin internațional, financiar, economic, militar pentru a putea face față cu brio sarcinilor care îi revin din postura în care se află”, a declarat liderul PSD Suceava. El a spus că având în vedere acest cadru al realității, dramatic schimbate în momentul de față, PSD susține categoric renegocierea PNRR. Stan a explicat că diferența față de momentul asumării angajamentelor pe acest program de finanțare este dată de războiul de la granița României, de valul de refugiați căruia trebuie să-i facă față țara noastră, de escaladarea crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și în privința suportabilității sociale. „Având în vedere noua realitate cu care ne confruntăm, avem obligația de a găsi cele mai bune soluții împreună cu partenerii noștri, pentru ca românii și România să fie în siguranță din toate punctele de vedere, îndeosebi sub aspect economic”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: „Suntem solidari cu poporul ucrainean, dar mai presus de toate trebuie să primeze protejarea nivelului de trai al românilor”.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan: „Suntem solidari cu poporul ucrainean, dar mai presus de toate trebuie să primeze protejarea nivelului de trai al românilor”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei