Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste dealuri

Drum suplimentar de acces către Hub-ul umanitar de la Aeroport, prin asfaltarea unei porțiuni de imaș din Burdujeni Sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preocupat de aglomerarea și mai puternică a traficului rutier, ca urmare a înființării unui hub umanitar pentru Ucraina, lângă Aeroport, primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că realizarea unei rute auxiliare de acces, peste dealurile din Burdujeni, Salcea, Adâncata și Dumbrăveni, ar rezolva problema.

„Când a fost sâmbătă la Siret, președintele României a anunțat că la Suceava va fi înființat cel mai mare hub umanitar de ajutorare a Ucrainei, cu finanțare și coordonare direct de la Bruxelles.

Apare o problemă suplimentară în orașul nostru, ca tranzit, circulație. De aceea am avut o discuție cu președintele CJ, Gheorghe Flutur, consilieri județeni, cu primarii de la Salcea, Adâncata și Dumbrăveni, să facem o variantă auxiliară de acces la Aeroportul Salcea. Aceasta pleacă de pe teritoriul municipiului Suceava, de pe strada Plevnei, din Burdujeni Sat, merge pe un imaș pe care îl avem acolo până la punctul de întâlnire cu celelalte localități. De la strada Plevnei, care este asfaltată, până acolo, sunt de asfaltat încă 2,5 km.

Ne asociem cu Consiliul Județean să facem cât mai repede acest drum, să avem încă o variantă de acces la Aeroport, pentru că venind foarte multe mărfuri, vor circula foarte multe tiruri și se va aglomera DN 29, intrarea în municipiul Suceava”, a precizat edilul sucevean.

Șeful administrației locale a menționat că deja s-a demarat licitația pentru studiul de fezabilitate, iar în cel mai scurt timp posibil se vor face demersurile de realizare a noii căi de acces către Aeroportul Salcea, prin cartierul Burdujeni Sat.

De altfel, centrul logistic european pentru ajutoarele umanitare destinate Ucrainei, de la Parcul Industrial Bucovina, din apropierea Aeroportului Suceava, a devenit funcțional începând de miercuri, când s-a adus un prim transport de medicamente și bunuri de strictă necesitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drum suplimentar de acces către Hub-ul umanitar de la Aeroport, prin asfaltarea unei porțiuni de imaș din Burdujeni Sat.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drum suplimentar de acces către Hub-ul umanitar de la Aeroport, prin asfaltarea unei porțiuni de imaș din Burdujeni Sat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei