Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme urgente

Ioan Balan vrea măsuri de protecție socială pentru refugiații ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, de la care dorește să afle informații despre elaborarea și implementarea de urgență a unor instrumente de protecție socială pentru refugiații ucraineni care solicită statutul de refugiat în România. ”Numărul tot mai mare de refugiați care trec frontierele de stat ale României, în principal prin vămile din județele Suceava și Botoșani, impun din partea autorităților române o mobilizare tot mai mare cu privire la asigurarea condițiilor minime de îngrijire, protecție socială și asistență medicală pentru părinții și copiii care rămân o perioadă mai îndelungată în țara noastră.Dincolo de solidaritatea emoționantă a cetățenilor din Suceava și Botoșani, care au stat zi și noapte lângă punctele de frontieră și au ajutat familiile refugiate, este necesar ca și autoritățile statului român să intensifice eforturile pentru protecția refugiaților”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean susține că la nivelul Uniunii Europene există mecanisme financiare special dedicate acoperirii cheltuielilor logistice pentru asigurarea celor mai bune condiții refugiaților. În acest context, Ioan Balan vrea să afle de la ministrul Muncii și Solidarității Sociale ce măsuri urgente, suplimentare, de protecție socială se vor propune și se vor adopta pentru refugiații ucraineni, care sunt într-o proporție covârșitoare copii și mame. De asemenea, Ioan Balan vrea să știe dacă a fost solicitat Comisiei Europene sprijin financiar de urgențăpentru asigurarea celor mai bune produse și servicii, precum și protecție socială pentru refugiații din Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan vrea măsuri de protecție socială pentru refugiații ucraineni.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan vrea măsuri de protecție socială pentru refugiații ucraineni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei