Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 51 (7968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Gheorghe Flutur a mers să vadă stocurile de ajutoare de la Cernăuți și a fost surprins de o alarmă antiaeriană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a deplasat, miercuri dimineață, la Cernăuți pentru a vedea la fața locului care sunt nevoile de ajutoare pentru această regiune. Gheorghe Flutur este primul oficial din România care merge în Ucraina după izbucnirea conflictului armat. Flutur s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii, Serghii Osaciuk. În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean Suceava a vizitat locurile în care sunt depozitate ajutoarele trimise din România. Vizita și discuțiile cu Serghii Osaciuk de la Administrația Regională din Cernăuți au fost întrerupte de o alarmă antiaeriană, pentru ca oamenii să intre în buncăre. În acel moment, lui Gheorghe Flutur i s-a propus să fie urcat într-o mașină și a fost transportat în siguranță până la graniță, de unde a revenit în județul Suceava.

Gheorghe Flutur a declarat că a mers la Cernăuți pentru a vedea la fața locului nevoile de ajutoare pentru ucraineni. „Am venit la fața locului și pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, cu frații noștri, cu etnicii de origine română și cu tot poporul ucrainean. Să îi felicit și să-i asigur de sprijinul nostru. Ne interesează de ce au nevoie în continuare și vrem să ne organizăm bine pentru că e nevoie de ajutoare umanitare. Am transmis că suntem organizați bine și am preluat deja peste 47.000 de oameni peste frontiera de la Siret. Am avut zile când am avut 700 de oameni pe oră. Avem organizate mai multe tabere, avem organizate corturi, avem voluntari și avem hrană caldă la intrarea în frontieră”, a precizat președintele CJ Suceava.

El a dat asigurări că organizarea în frontiera Siret este foarte bună și a apreciat din nou solidaritatea sucevenilor cu refugiații din Ucraina. „Aici a fost traficul cel mai mare, cu foarte mari provocări. Dar nu a rămas nimeni să nu fie cazat sau să rămână fără adăpost peste noapte. Este o mobilizare și o solidaritate fantastică din partea populației din România și o solidaritate a județului Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că numeroase familii din județ vin în frontieră pentru a prelua refugiați, astfel încât numeroase locuri de cazare din tabere sunt încă neocupate, pentru că cei veniți din Ucraina merg să se cazeze în case particulare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a mers să vadă stocurile de ajutoare de la Cernăuți și a fost surprins de o alarmă antiaeriană.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur a mers să vadă stocurile de ajutoare de la Cernăuți și a fost surprins de o alarmă antiaeriană3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei