Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 51 (7968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


18, 22 sau vreo 6 echipe?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi se încheie partidele penultimei etape din parcursul regulat al campionatului de fotbal românesc din România. Trebuie mereu subliniată ideea asta, a specificului naţional, fiindcă aşa-zisul fotbal de la noi este unic în felul lui, şi e la fel de limpede că nu s-ar putea practica în altă parte decât în România, nicăieri în restul Căii Lactee neputându-se nici juca, nici arbitra, nici antrena şi nici măcar a patrona/manageria asemenea activitate. Totul pare o parodie, o caricatură a ceea ce se petrece în restul lumii, cei care se prefac a fi răspunzători de mersul fotbalului pe plaiul mioritic părând a fi mai degrabă iresponsabili şi suferind de deranjamente psihice severe. Încercaţi, vă rog, să urmăriţi o emisiune din alea de analizăde după un meci oarecare şi veţi avea prilejul să vedeţi pe viu, ba şi în transmisiune directă, nişte bipezi alcătuiţi fizic exact ca dumneavoastră, numai că exprimându-se într-un registru bizar, rupt de lumea concretă la care fac de fapt referire. Interviurile de după meci aduc în prim-plan fie nişte frustraţi fără frontiere (ăia care tocmai au luat bătaie), fie nişte euforici fără motiv (desigur, învingătorii), cel mai adesea ambele grupări prezente pe teren jucând o panaramă de fotbal, fără idei, fără execuţii măcar normale (de alea de excepţie, care îţi rămân în amintire, nici pomeneală!),fără ceva cât de cât atractiv, rezultatul final fiind cel mai frecvent rodul întâmplării ori al mânărelii brigăzii de arbitri care şi-a tras '"ozul" de la patronul interesat. Reiau ideea aia devenită obsesie: nu vedeţi cum se opun cu toţii, nesimţiţii naibii, introducerii VAR,care evident că ar mai tăia din elanul tâlharilor? Cât despre chestia aia cu7 numărul de echipe, ce să mai vorbim? Când s-au redus de la 18 la 14, pretextul a fost economia, că cică sunt prea multe deplasări care afectează bugetul (care buget, când mai toate echipele sunt doar spălătorii de bani!?). S-a ajuns apoi la 16, oricum puţine... numai că acum, după 30 de etape "normale", alea din faţă mai joacă 10, iar alea din coadă încă 18, ducând totalul la 40, respectiv 48 de etape! Care economie, Burlene? Care economie, Iorgulescule (băi, da' tu chiar trăieşti sau e vreun avatar!?, că nu te-a văzut nimeni de vreo 8 ani!). De ce nu faceţi, băi, un campionat cu 22 de echipe, că ar juca numai 42 de etape, deci uite ce economie!? Sau unul cu 6 echipe, cu câte 4 tururi şi 4 retururi, că ar ieşi un total de doar 40 de etape!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18, 22 sau vreo 6 echipe?.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
18, 22 sau vreo 6 echipe?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei