Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 51 (7968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificări

Bugetul local al municipiului Fălticeni a fost rectificat. Investiţii programate în primăvară, amânate pentru ultimul trimestru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul local al municipiului Fălticeni a fost rectificat la începutul acestei săptămâni, la mai puţin de trei săptămâni de la aprobare în urma majorării bugetului cu suma de 4.134.000 lei, reprezentând sume defalcate din TVA repartizate de către AJFP pentru finanţarea de bază a unităţilor de învățământ preuniversitar de stat şi pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii.

Cea mai mare parte din suma de 4.134.000 lei a fost repartizată secţiunii de funcţionare (suma de 3.835.100 lei), din care la capitolul „Învăţământ” a primit suma de 3.037.270 lei, întrucât în bugetul iniţial Consiliul Local a aprobat deja pentru trimestrul I suma de 1.542.750 lei din venituri proprii. Pentru secţiunea de dezvoltare a fost alocată suma de 298.900 lei, banii fiind  alocaţi capitolul „Sănătate”, Spitalului Municipal Fălticeni primind 50.000 lei pentru realizarea unui Studiu de fezabilitate pentru înfiinţarea unui Centru de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică 3.0 Tesla, iar cu 60.000 lei a fost majorată valoarea obiectivului de investiţii Înlocuire tâmplărie interioară şi exterioară la Centru Medical de pe str. Ion Creangă.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman ne-a spus: „Nu am primit toți banii pe care trebuia să îi primim, iar trimestrializarea este deficitară din punctul meu de vedere. O școală are cheltuielile cele mai mari cu utilitățile în trimestrul I și trimestrul IV,  în lunile de iarnă, și cele mai mici cheltuieli sunt în lunile de vară, respectiv trimestrul II și III. Cea mai mică sumă este alocată pentru trimestrul I, când avem și cheltuielile cele mai mari. Cea mai mare sumă este în trimestrul IV. Așa că trebuie să ajutăm învățământul și să punem bani de la bugetul local astfel încât unităţile de învăţământ să își achite facturile la utilități, urmând ca abia în trimestrul IV să recuperăm acești bani. Nu putem  bloca sistemul de învățământ din această cauză, mai ales că suntem în situația fericită în care partea financiară ne permite să acordăm acest <împrumut>. Partea grea este că banii pe care îi punem și îi recuperăm în trimestrul IV ne pun în situația să blocăm o serie de investiții pe care ne-am fi dorit să le facem până atunci. În perioada octombrie-decembrie este mai greu de realizat investiţiile pe care trebuia să le facem, după planurile noastre, în lunile de primăvară, vară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul local al municipiului Fălticeni a fost rectificat. Investiţii programate în primăvară, amânate pentru ultimul trimestru.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul local al municipiului Fălticeni a fost rectificat. Investiţii programate în primăvară, amânate pentru ultimul trimestru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei