Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 51 (7968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Exerciții pentru rinichi și vindecare emoțională

Conform teoriei medicinei chineze, considerăm că sănătatea noastră mintală, fizică, emoțională și spirituală se creează în organele interne. Ele transformă energia provenită din alimentația și din mediul nostru. Medicina chineză spune că organele au memorie, că amintirile noastre sunt stocate în organele interne.

Un exemplu este cartea lui Paul Pearsall „The Heart’s Code” ce oferă relatări fascinante despre pacienți care, după un transplant de inimă, au dobândit sentimentele, preferințele și chiar amintirile donatorilor de cord. Sănătatea noastră pe toate planurile este creată prin intermediul organelor interne, care o și stochează. Sările de stres și frică se pot manifesta cu ușurință în corp atunci când în funcționarea rinichilor nu se manifestă un echilibru funcțional permanent. Este indicat să se consume peste zi suficientă apă pentru a ne curăța rinichii și a-i ajuta să se relaxeze. Eliminăm pe cât posibil din stilul nostru de viață stimulente ca țigările, cofeina și alcoolul.

Vă recomandăm în continuare două exerciții simple ce aduc multe beneficii: rinichi sănătoși, eliminarea stresului, a stărilor de insomnie, a stărilor de frică etc.

Exercițiul 1: Ne acordăm suficient timp pentru a ne liniști și a ne destinde corpul înainte de a trece la exercițiul propriu-zis. Pentru a intra în starea potrivită pentru relaxare, alegem mai întâi un loc liniștit în care să stăm, unde ne simțim confortabil și nu suntem întrerupți. Respirăm în abdomenul inferior. Respirăm lent, lin și delicat, dar profund. Inspirăm și expirăm pe nas. Nu forțăm actul respirator. Lăsăm pur și simplu abdomenul să se umple și să se golească de tot, așa cum face un prunc abia venit pe lume.

Stăm pe marginea unui scaun, cu tălpile complet așezate pe podea. Împreunăm lejer mâinile în poală. Ducem ușor vârful limbii pe cerul gurii, în adâncitura din spatele gingiilor și ținem gura închisă. Astfel, unim energetic cele două jumătăți ale maxilarului și cele două meridiane energetice centrale – anterior și posterior. Acum, corpul nostru formează un singur mare circuit. Punem mâinile în partea inferioară a abdomenului, ținând o palmă deasupra celeilalte. Rotim palmele în spirală: bărbații în direcția acelor de ceasornic și femeile invers, descriind cercuri mici care se măresc progresiv. Continuăm timp de 5 minute.

Exercițiul 2 („Trei minți în una singură”): Alegem un loc confortabil și liniștit în care să ne așezăm. Stăm cu tălpile poziționate pe podea. Respirăm delicat, dar adânc, în abdomenul inferior. Ridicăm puțin colțurile gurii și ale ochilor schițând un zâmbet. Atingem ușor mijlocul frunții (nu între sprâncene) cu vârfurile degetelor. Surâdem, respirăm și ne concentrăm asupra punctului în care se află degetele. Lăsăm această senzație să crească, să se extindă, ori să se concentreze.

Apoi ducem lent degetele în jos, spre centrul feței, urmărindu-le cu mintea. Astfel, degetele poartă cu ele o parte din energia din „prima minte”. Trecem degetele peste nas, buze și bărbie. Le ducem în jos, de-a lungul gâtului, apoi la stânga și mai jos, spre inimă. Ținem vârfurile degetelor aici câteva clipe, în timp ce surâdem, respirăm și ne concentrăm asupra inimii. Astfel, amestecăm energia din „prima minte” cu energia din „a doua minte”, spațiul din jurul inimii. Ne simțim inima caldă și o senzație plăcută de relaxare și bunătate. Numim acest lucru „topirea gheții”.

Acum, ducem degetele de la inimă spre linia mediană a corpului. Apoi ducem lent degetele în jos, de-a lungul corpului, urmărindu-le din nou cu mintea. Continuăm să surâdem și să respirăm pe măsură ce înaintăm. Ne oprim când ajungem cu degetele la aproximativ 4 cm sub ombilic. Acum amestecăm energia din „primele două minți” cu „cea de-a treia minte”. Ducem mâinile, ținând o palmă peste alta, deasupra celei de-a „treia minți”. Surâdem, respirăm și ne gândim la locul în care se găsesc mâinile noastre. Lăsăm senzația să se răspândească. Observăm că mâinile ni se încălzesc repede.

Este recomandat să efectuăm zilnic aceste exerciții pe o perioadă de minim 2 săptămâni, o dată pe zi. Succes!

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciții pentru rinichi și vindecare emoțională.
 Vizualizări articol: 2813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 29 voturi
Exerciții pentru rinichi și vindecare emoțională5.0529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei