Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 51 (7968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Refugiați

Peste 8.200 de oameni au intrat în România pe la Siret, dintre care peste 5.800 sunt ucraineni, în ziua de 1 martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul oamenilor care trec în România din Ucraina prin vama de la Siret a scăzut ușor, dar a crescut ponderea ucrainenilor, printre cei care părăsesc țara vecină din cauza războiului. În ziua de 1 martie, în intervalul orar 00-24, au intrat în România pe la Siret 8.285 de persoane, din care 5.840 de cetățeni ucraineni, conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroh. În ziua precedentă au intrat în țară pe la Siret aproximativ 9.000 de oameni, din care 4.900 de ucraineni.

Totodată, Prefectura Suceava a transmis că în tabăra mobilă pentru cazare temporară de la Siret, cu o capacitate totală de 402 locuri, au fost cazați temporar până acum 577, din care 516 au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau și-au continuat drumul spre alte destinații. La această dată sunt în tabără 61 de oameni și sunt 341 de locuri disponibile.

În tabăra mobilă Rădăuți, care cuprinde corturile amplasate pe terenul 2 al stadionului municipal, sala de sport polivalentă și sala de lupte, ale Clubului Sportiv Școlar, sunt cazați 392 de refugiați și mai sunt disponibile 95 de locuri.

La Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret, unde au fost amenajate 160 de locuri de cazare în săli de clasă și în sala de spart, au fost cazați în aceste zile 1.389 de refugiați, din care 1.234 au plecat spre alte destinații. Miercuri dimineață mai erau cazați aici 155 de oameni și erau 5 locuri disponibile.

Cele 16 microbuze ale unităților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență existente în zona Siret au făcut marți circa 180 de curse, fiind transportate circa 2.150 de persoane. Echipajele SMURD din zona punctului de trecere a frontierei Siret au acordat marți asistență medicală pentru 8 persoane refugiate.

De asemenea, 100 de jandarmi din Suceava, Bacău și Târgu Mureș au participat la activități de însoțire a transporturilor de ajutoare umanitare colectate, încărcarea și descărcarea bunurilor, îndrumarea și direcționarea persoanelor care au trecut granița, precum și de transport al cetățenilor către destinațiile dorite sau către tabăra mobilă constituită.

La nivelul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, au fost centralizate următoarele date cu privire la situația locurilor de cazare puse la dispoziție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, primării, firme și persoane fizice: 3.583 de locuri, din care miercuri dimineață erau ocupate 623 și disponibile - 2.960.

Prefectura a mai informat că platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s  poate fi accesată, de pe site-ul Guvernului României, de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.200 de oameni au intrat în România pe la Siret, dintre care peste 5.800 sunt ucraineni, în ziua de 1 martie.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.200 de oameni au intrat în România pe la Siret, dintre care peste 5.800 sunt ucraineni, în ziua de 1 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei