Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 46 (7963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluții

Ioan Stan: Propunerile PSD cu privire la prețurile la energie vor fi implementate în beneficiul tuturor consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că propunerile social-democraților cu privire la prețurile la energie vor fi implementate în beneficiul tuturor consumatorilor din România. Ioan Stan a precizat că PSD a intrat la guvernare pentru a oferi soluții românilor și nu pentru a se implica în dispute politice fără rost. Stan a arătat că deși nu deține portofoliul energiei, PSD s-a implicat activ pentru oprirea creșterii prețurilor la energie, creștere care a afectat foarte mult economia națională și nivelul de trai.

„Soluțiile propuse de PSD au fost agreate în Coaliție și se vor regăsi în actul normativ ce va trebui elaborat de Ministerul Energiei, în calitate de titular al portofoliului. Prin urmare, revenirea la o formă de reglementare a pieței, așa cum am propus noi, se dovedește a fi o soluție eficientă pentru oprirea creșterii facturilor”, a arătat liderul PSD Suceava.

El a explicat că această reglementare se va aplica în primul rând la nivelul adaosului comercial practicat de companiile din piața de energie, ceea ce va permite derularea în continuare a contractelor deja încheiate între furnizori, producători și clienți. Ioan Stan a precizat că, în consecință, prețurile finale pentru energia electrică vor fi de 0,8 lei/KWh pentru consumatorii casnici, IMM-uri și infrastructura critică, respectiv spitale, școli și instituții, și de 1 leu/KWh pentru ceilalți consumatori non-casnici. „Menționăm că momentan, în privința gazelor naturale, se poartă încă discuții pentru stabilirea prețurilor finale. Totodată, susținem în continuare decizia ministrului PSD al Finanțelor de a plafona prețurile la polițele RCA pe o perioadă de 6 luni. În contextul scumpirii carburanților, măsura plafonării RCA este absolut necesară pentru a salva industria transporturilor din România”, a spus Ioan Stan.

El a declarat că social-democrații consideră că această măsură trebuie aplicată în ciuda avizului negativ primit de la Consiliul Concurenței, menționând că acest aviz este doar unul consultativ, nu obligatoriu. Ioan Stan a mai afirmat că în coaliția de guvernare s-a decis ca propunerea ministrului Finanțelor să fie implementată în cel mai scurt timp, pentru a-i ajuta pe cei care activează în domeniul transporturilor și nu numai pe ei, fiind o măsură care vine în ajutorul fiecărui proprietar de automobile din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Propunerile PSD cu privire la prețurile la energie vor fi implementate în beneficiul tuturor consumatorilor.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Stan: Propunerile PSD cu privire la prețurile la energie vor fi implementate în beneficiul tuturor consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei