Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 46 (7963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În semestrul II

6.876 de burse școlare acordate de Primăria Suceava elevilor din învățământul preuniversitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va acorda 6.876 de burse școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, decizia fiind luată în ședința de Consiliu Local din 24 februarie, pe ordinea de zi suplimentară.

Cele mai multe burse, 3.702, sunt cele de merit, în valoare de 200 de lei lunar, care se acordă pentru medii de la 9,50 în sus.

Un număr mare de burse care se acordă sunt și cele sociale - 2.688, în valoare de 200 de lei lunar, care se acordă elevilor care provin din familii cu un venit mediu net lunar pe membru de familie, pe ultimele 3 luni anterioare cererii, cel mult egal cu salariul minim net pe economie.

Numărul burselor de studiu acordate, în valoare de 150 de lei lunar, este de 476.

Acestea se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie și care îndeplinesc simultan condițiile: au media generală peste 7,00 și nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Numărul burselor de performanță, în valoare de 500 de lei lunar, este mult mai mic – 10.

Bursele de performanță se acordă elevilor care au obținut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale, s-au calificat în loturile de pregătire pentru competițiile internaționale ori au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național.

„Bursele se acordă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învăţământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinație. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a burselor de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social, care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare”, spune inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu.

Bursa socială se poate cumula cu cea de merit și cea de performanță, iar pentru anumite situații, deosebite, se poate acorda şi pe perioada vacanţelor şcolare.

Cele mai multe burse de merit, 333, dintr-un total de 364, au fost acordate la Școala Gimnazială Nr. 3, în vreme ce la licee recordul este deținut de Colegiul Național ”Petru Rareș” cu 602 dintr-un total de 830.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6.876 de burse școlare acordate de Primăria Suceava elevilor din învățământul preuniversitar.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6.876 de burse școlare acordate de Primăria Suceava elevilor din învățământul preuniversitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei