Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 46 (7963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

4 lucruri la care să vă uitați când cumpărați o pereche de cizme

Atunci când decideți să vă cumpărați o pereche de cizme de damă care să arate bine cu orice ținută, să supraviețuiască unei ploi torențiale și să se învechească frumos, de multe ori puteți avea parte de o surpriză neplăcută: o pereche de cizme de damă de înaltă calitate costă mult și sunt atât de multe aspecte ale unei cizme de damă de care trebuie să țineți cont înainte de a le cumpăra.

 

Stratul Goodyear

Dacă țineți foarte mult la rezistența la apă, dar nu vreți să vă plimbați prin oraș în cizme de ploaie, este o idee bună să căutați cizme de damă cu stratul Goodyear. Acesta se referă la modul în care este atașată partea superioară din piele de talpă. În cazul adidașilor, acestea sunt lipite. În cazul pantofilor și cizmelor mai elegante, veți primi adesea o cusătură Blake, ceea ce înseamnă că sunt cusute. În cazul cizmelor cu strat Goodyear, atât partea superioară cât și talpa sunt atașate la un strat de material (de obicei piele) care se află între ele. Procesul lasă o linie de cusături care se vede în jurul perimetrului cizmei.

Acest lucru nu numai că formează un sigiliu etanș și face ca cizmele să fie foarte rezistent la apă, dar înseamnă, de asemenea, că este mult mai ușor să le refaceți talpa odată ce se uzează. Aceste cizme ar trebui să vă țină șosetele uscate și sunt considerate de mulți ca fiind cel mai bun mod de a pune talpa la o cizmă.

 

Tipul de piele

Este greu să urmați un curs intensiv despre piele, în parte pentru că o mulțime de tăbăcării diferite folosesc termeni diferiți. Dar, în termeni simpli, doriți să obțineți piele numită „full grain", care provine din stratul superior al pielii animalului. Aceasta este partea care se confruntă cu elementele, așa că este cea mai rezistentă și îmbătrânește cel mai bine.

Mulți o vor pune în contrast cu „granulația corectată", care este adesea demonizată, dar asta înseamnă doar că pielea a fost șlefuită pentru a elimina o parte sau toate protuberanțele pielii. Uneori se exagerează și rezultă o piele mult prea subțire și plastică (cum ar fi cizmele Doc Martens), dar multe piei de calitate superioară sunt ușor corectate.

Pieile pe care doriți să le evitați sunt pielea lipită, care este făcută din bucăți de piei diferite lipite împreună, și pielea naturală, care este cea mai ieftină și mai puțin durabilă. O pereche de ghete de damă din piele întoarsă arată bine, dar sunt mult mai puțin rezistente la apă și nu ar trebui să fie cumpărate dacă vreți cizme pentru orice vreme.

 

Aderență

Un număr surprinzător de mare de cizme de damă considerate de exterior sunt fabricate cu tălpi din piele lucioasă care nu oferă practic nicio aderență. Talpa din piele are unele avantaje (este moale, flexibilă și elegantă), dar dacă sunteți în căutarea a ceva care să se descurce pe suprafețe umede, păstrând în același timp o siluetă elegantă din lateral, ar trebui să căutați o talpă din cauciuc cu crampoane.

Multe companii folosesc în mod implicit Dainite, o talpă britanică populară care, de obicei, este văzută doar pe cizme scumpe. Dar multe companii de încălțăminte mai puțin costisitoare au tălpi exterioare aproape identice care funcționează la fel de bine.

Ideea este că crampoanele de cauciuc încastrate vă oferă aderență, păstrând în același timp talpa cu un aspect elegant și versatil din lateral. Totuși, dacă nu vă pasă de formalitate, puteți opta oricând pentru o talpă Commando groasă. Vreți să mergeți în cealaltă direcție și să aveți o talpă total plată, de modă veche? Sunt din ce în ce mai rare, dar ați putea să căutați o talpă din neo-cork, care oferă mai multă aderență decât cea din piele.

 

Potrivirea

Acest lucru pare evident, dar în zilele noastre multe companii de cizme elimină intermediarii, vânzând cizmele direct consumatorilor. Acest lucru economisește bani, dar îi face pe unii clienți să fie îngrijorați în legătură cu potrivirea corectă.

Există câteva modalități de a vă pregăti: intrați într-un magazin de încălțăminte și aflați adevărata dumneavoastră mărime folosind ceea ce se numește un dispozitiv Brannock, aparatul care vă măsoară corect picioarele, și asigurați-vă că obțineți lungimea și lățimea dumneavoastră. Apoi, aflați care este mărimea cizmei preferate; majoritatea companiilor producătoare de cizme de dama au cel puțin o jumătate de mărime mai mare.

În cele din urmă, întrebați despre formă. Acesta este modelul în formă de picior pe care sunt făcute cizmele, iar fiecare formă este diferită. (Și, adesea, un secret bine păzit.) Întrebați compania și căutați pe forumuripentru a afla cum se potrivește încălțămintea. Preferați senzația unei cizme care vă leagănă ușor piciorul, îl ține strâns sau vă oferă spațiu pentru ca degetele de la picioare să se miște? Faceți cât mai multe cercetări, dar rețineți că acesta este motivul pentru care prefer companiile care au schimburi gratuite, în cazul în care potrivirea nu este exactă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 lucruri la care să vă uitați când cumpărați o pereche de cizme.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 lucruri la care să vă uitați când cumpărați o pereche de cizme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei