Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 44 (7961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

AUR Suceava îi cere premierului să spună dacă Spitalul Județean va fi Spital Umanitar al conflictului ruso-ucrainean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei parlamentari AUR de Suceava, deputații Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, l-au întrebat pe premierul României, Nicolae Ciucă, dacă poate să confirme preocupările ambasadelor Marii Britanii și Israelului față de transformarea Spitalului Județean Suceava în Spital Umanitar al conflictului ruso-ucrainean. Cei trei parlamentari au amintit că în dimineața zilei de 16 februarie, un elicopter Black Hawk al forțelor militare americane a fost filmat aterizând în apropiere de Siret și a preluat patru militari care anterior au verificat la pas Punctul de Trecere a Frontierei. Ei au adăugat că în seara zilei de 16 februarie, un convoi militar a tranzitat municipiul Suceava și s-a îndreptat spre Botoșani, într-un exercițiu care beneficiază și de suportul unui radar de tipul TPS 77, un reprezentant al Armatei confirmând că toate aceste proceduri capătă valențe deosebite în contextul tensiunilor existente în partea de est a Ucrainei.

„De asemenea, în această săptămână, la Spitalul Județean din Suceava, au loc mai multe vizite neoficiale din partea delegațiilor ambasadelor Marii Britanii și Israelului la București. Acestea se interesează de dotările existente în Unitatea de Primiri Urgențe și la secția de Reanimare.Datele solicitate sunt publice, puteau fi luate și de pe site-ul instituției medicale, dar oficialii au preferat să se deplaseze la Suceava să vadă cu ochii lor dotările Spitalului Județean din Suceava. Considerăm că nu este corect față de cetățenii județului Suceava ca Spitalul Județean, recent renovat și utilat, să devină spital cu destinație specială care să deservească eventualii răniți dintr-un posibil război generat de criza ruso-ucraineană”, a au spus cei trei parlamentari AUR de Suceava.

Ei i-au solicitat premierului relocarea Spitalului Regional care este în plan să fie făcut cu finanțarea Uniunii Europene de la Iași la Suceava și construcția acestuia în regim de urgență. De asemenea, parlamentarii AUR de Suceava consideră că o altă soluție ar fi o finanțare specială pentru un Spital Umanitar în contextul crizei ruso-ucrainene de către Uniunea Europeană sau NATO sub umbrela Ministerului Apărării Naționale care să deservească obligațiile umanitare existente în baza Convenției de la Geneva din 12 august 1949.

„După <Lombardia României> avem neșansa ca judeţul Suceava să fie cunoscut la nivel internaţional ca fiind <Spitalul războiului altora> în conflictul ruso-ucrainean”, au spus parlamentarii AUR. Ei i-au mai solicitat premierului să spună care sunt soluțiile pe care le are în vedere pentru ca cetățenii județului Suceava să se poată trata la Spitalul Județean Suceava chiar și în cazul apariției unui război la granița României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR Suceava îi cere premierului să spună dacă Spitalul Județean va fi Spital Umanitar al conflictului ruso-ucrainean.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
AUR Suceava îi cere premierului să spună dacă Spitalul Județean va fi Spital Umanitar al conflictului ruso-ucrainean2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei