Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 44 (7961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Învățământ

Proiectul ,,Cartea, prietena copiilor”, la Grădinița ,,Stejărelul” Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice de la Grădiniţa cu  Program Normal „Stejărelul” Cajvana (director prof. Ungurean Liliana), în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” Suceava (director prof. Dunăreanu Dorina), Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana (director prof. Robu Nicolae) şi Librăria „Cărtureşti” Suceava (managerul Bratu Andreea), au derulat recent proiectul educaţional „Cartea, prietena copiilor”, proiect pentru stimularea interesului pentru lectură.

Scopul acestui proiect a fost definirea rolului cărţii în procesul de învăţământ modern direcţionat spre folosirea sistemelor alternative de educaţie, de genul soft educaţional prin dezvoltarea interesului pentru lectură, a respectului pentru carte şi pentru autorul acesteia, înţelegerea importanţei lecturii, a influenţelor pe care aceasta le poate avea asupra dezvoltării personalităţii copiilor și dezvoltarea creativităţii.

În cadrul proiectului, s-a marcat ziua de 15 februarie, Ziua Naţională a Lecturii, prin vizite la librărie şi biblioteca şcolii unde copiilor li s-au citit povești. Pe parcursul săptămânii 14-18 februarie s-au desfășurat următoarele activități: „Pe drumul cărţii ”, ,,Cartea prietena mea” ,,,În lumea poveştilor lui Creangă”,„Citeşte-mi o poveste!”, „Povestea Prieteniei”.

În timpul proiectului, copiii au ascultat povești din opera marilor scriitori români și străini, spuse sau citite de educatoare, bunici, bibliotecari sau librari. Ei au învățat cum se realizează o carte, au dramatizat diferite povești, au decorat semne de carte și au confecționat ,,Cartea prieteniei”

„Grădiniţa este prima instituţie unde se manifestă şi sunt încurajate experienţele  de debut ale copilului în domeniul limbajului, locul în care se înregistrează primele contacte ale acestuia cu cartea, cu limbajul scris. Ca educator nu poţi avea satisfacţie mai mare decât aceea de a şti că o mulţime de suflete mici vibrează pe aceeaşi lungime de undă cu tine. Bucuria, tristeţea, durerea, speranţa şi încrederea deschid aceste suflete conducându-le spre tărâmul basmelor cu intenţia de a învăţa ce este binele şi răul. Din totdeauna, basmele au atras copiii, indiferent de vârstă sau generaţie, de etnie sau de limba vorbită în familie”, au declarat coordonatorii proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul ,,Cartea, prietena copiilor”, la Grădinița ,,Stejărelul” Cajvana.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul ,,Cartea, prietena copiilor”, la Grădinița ,,Stejărelul” Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei