Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 44 (7961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebări

Ioan Balan vrea să știe care este stadiul marilor proiecte de investiții pentru transportul rutier din Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, de la care solicită informații cu privire la stadiul marilor proiecte de investiții pentru transportul rutier din Moldova. Întrebările adresate ministrului Grindeanu vin în contextul în care România traversează cea mai bună perioadă pentru investiții, din punctul de vedere al oportunităților financiare reprezentate de fondurile europene nerambursabile disponibile în cadrul financiar multianual și în cadrul mecanismului european pentru redresare și reziliență.

”Este de apreciat efortul domniei voastre de a accelera implementarea tuturor proiectelor deja demarate în anii 2020-2021 și de a debloca unele proiecte foarte așteptate de români. Așa cum foarte bine cunoașteți, Moldova a suferit și suferă puternic din punct de vedere economic, tocmai din cauza lipsei unei infrastructuri moderne și rapide de transport rutier. În anii trecuți au existat revolte, pe deplin justificate, ale cetățenilor români față de faptul că proiectele de autostrăzi au ocolit această provincie istorică a țării. Grație eforturilor din anii 2020-2021, proiectele autostrăzilor Moldovei au fost puse în mișcare, iar așteptările românilor față de aceste proiecte sunt uriașe”, este mesajul transmis de Ioan Balan ministrului Transporturilor și Infrastructurii.

Parlamentarul sucevean spune că reprezentanții CNAIR s-au angajat să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții în autostrăzile Moldovei, context în care dorește să afle care este stadiul de realizare pentru proiectul Autostrada A7, Ploiești-Suceava-Siret, pe fiecare tronson, respectiv: stadiul, valoarea, termen de execuție și termen de punere în circulație estimat. Ioan Balan mai dorește informații despre stadiul de realizare pentru proiectul Autostrada A8, Târgu Neamț-Iași-Ungheni, sens în care a solicitat informații de la Ministerul Transporturilor pentru fiecare tronson. Date similare au fost solicitate de Ioan Balan și pentru Autostrada A8. secțiunea Brașov-Bacău, dar și pentru proiectul Autostrăzii Nordului: Satu Mare-Suceava-Stânca. ”Vă rog să precizați dacă în ultimele luni au apărut blocaje în implementarea acestor proiecte și care este originea lor. Vă rog, de asemenea, să precizați dacă dinamica prețurilor materialelor de construcții influențează în mod negativ aceste proiecte esențiale pentru milioane de români din Moldova”, sunt alte aspecte pe care deputatul liberal le dorește clarificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan vrea să știe care este stadiul marilor proiecte de investiții pentru transportul rutier din Moldova.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan vrea să știe care este stadiul marilor proiecte de investiții pentru transportul rutier din Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei