Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 39 (7956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Propunere

Deputații AUR de Suceava consideră că prima soluție pentru scăderea facturilor este aplicarea cotei zero de TVA la energie timp de un an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Gheorghe Acatrinei și Florin Pușcașu, i-au transmis o interpelare premierului Nicolae Ciucă, prin care îi atrag atenţia acestuia că așa-zisa liberalizare a pieței energiei este o ultimă și devastatoare lovitură dată României și cetățenilor săi. „Cei bogați să fie și mai bogați, iar cei săraci și mai săraci. Mai pe înțelesul românilor, cetățenii să fie privați de propriul stat, a cărui misiune este să-i protejeze? România, unul dintre puținele state care-și poate asigura independența energetică din resursele proprii, având posibilitatea să mai și vândă, a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la gaze, benzină și motorină, ceea ce se va reflecta în economie”, se arată în interpelarea celor doi deputați AUR de Suceava.

Aceștia arată că prețul energiei și al gazelor a explodat, având consecințe grave asupra cetățenilor români și a economiei. Ei au explicat că astfel cuplarea prețului din producția internă de gaze la prețul bursei de la Viena, fără stabilirea unui mecanism clar de protecție a economiei românești și a românilor, expune România în prag de sezon rece la o creștere a facturilor de circa 80%. „În acest timp producția internă continuă să scadă, lucru care nu dă timp pentru aprovizionarea depozitelor pentru iarnă”, se spune în interpelare. Dorel Gheorghe Acatrinei și Florin Pușcașu atrag atenția că rapoartele ANRE arată o situație alarmantă pe piața gazelor, în condițiile în care în primele cinci luni consumul intern a crescut cu aproape 10%, importurile din Rusia s-au majorat cu peste 30%, exporturile de gaze din România au crescut ce circa 20 de ori, iar producția internă a scăzut. Cei doi deputați AUR de Suceava au mai spus că nu sunt de acord cu faptul că singura soluție este legea consumatorului vulnerabil, câtă vreme cât nu se intervine asupra mecanismelor prezentate anterior, care distorsionează piața energiei și cât timp nu se găsesc soluții pentru exploatarea  gazului românesc.

„Românii, pe de o parte, au aceleași salarii și aceleași pensii pentru că au fost înghețate de Guvern pentru anul 2021. În schimb, pe de altă parte, avem creșteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, și creșteri semnificative la prețul benzinei și al alimentelor care se scumpesc de la o zi la alta. De asemenea, experții au publicat deja modul cum se formează prețul final la energie și gaz și au constatat că 70% din preț sunt taxe și impozite pe care le percepe Statul Român”, se spune în interpelarea adresată premierului României.

În aceste condiții, Acatrinei și Pușcașu susțin că prima soluție pentru scăderea facturilor este TVA zero la energie timp de un an, ei adăugând că un studiu de impact poate să arate că următorul pas este aplicarea unui TVA de 5% pentru energie prin modificare Codului Fiscal prin Ordonanță de Urgență. „Ce vă oprește să aplicați soluțiile concrete pentru protejarea românilor?”, l-au întrebat în final cei doi deputați AUR de Suceava pe premierul Nicolae Ciucă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR de Suceava consideră că prima soluție pentru scăderea facturilor este aplicarea cotei zero de TVA la energie timp de un an.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputații AUR de Suceava consideră că prima soluție pentru scăderea facturilor este aplicarea cotei zero de TVA la energie timp de un an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei